04/11

10 tips voor jouw clubwerking in quarantaine

nad-9955atll

10 tips voor de clubwerking

Nu de sportactiviteiten op non-actief staan en fysieke contacten niet meer mogelijk zijn, dreigt de clubwerking weg te vallen. Nochtans kunnen we heel wat organiseren om enerzijds naar onze leden toe de band te behouden en zelfs te versterken en anderzijds onze clubwerking een nieuw elan te geven.

Hieronder 10 tips om jouw clubwerking “levend” te houden en te innoveren:

1. Maak een video van je individuele training

Geef tips aan je leden om thuis verder te blijven trainen. Biedt hen oefeningen aan, stimuleer hen om regelmatig te bewegen. Vraag hen om daarvan af en toe een filmpje te posten op jouw club-facebookpagina of instagram-account.

2. Organiseer een virtuele training of virtuele wedstrijd

Werk een thuistraining uit, organiseer wedstrijdjes tussen je leden, bv. gedurende een bepaalde duur lopen en de gemeten afstand wordt gedeeld OF wie kan het langst touwspringen, wie kan het meest pompen, … Deel de beelden via sociale media om anderen te inspireren of te betrekken.

3. Bied trainingsschema’s aan voor de verschillende groepen in de club

Het is geen verloren werk, het aanbod kan ook na de coronaperiode zeker en vast nog gebruikt worden.

4. Verbeter je werking, renoveer je clubhuis.

Denk na hoe je de werking van de club kan verbeteren, doe die werkjes die je al lange tijd vooruitgeschoven hebt, leg die contacten waar je nooit aan toe kwam. Gebruik deze periode om te vernieuwen!

5. Herbekijk je aanbod

Maak een sterkte-zwakte analyse op van je club: wat werkt er goed, wat werkt niet, wat kan beter, welke invloeden spelen mee in het success van de club, wat moeten we niet meer doen, …?

6. Ontwikkel nieuwe initiatieven om de clubkas te spijzen

Kan die jaarlijkse pannenkoekenslag niet doorgaan? Misschien is er een mogelijkheid om die als take away te organiseren of kan je aan huis leveren.

7. Tijd voor vorming!

Bekijk het aanbod van de federatie, van VTSPlus (voor trainers) en van Dynamo (voor bestuurders) en verrijk je kennis via online sessies.

8. Connecteer

Organiseer een online sessie met één of meerdere andere (buur)verenigingen om te praten over een aspect van de clubwerking. Met welke problemen zitten zij, hoe pakken andere verenigingen het aan? Het zorgt ongetwijfeld voor nieuwe ideeën.

9. Vraag engagement voor externe ondersteuning

In onze sportclubs zijn heel wat vrijwilligers actief. Nu ze even niet actief kunnen zijn in de club kunnen ze misschien engageren om te helpen als vrijwilliger in de zorgsector of bij gemeentelijke opvanginitiatieven. Rode Kruis Vlaanderen is tijdens de coronacrisis steeds op zoek naar extra crisisvrijwilligers

10. Moedig een correcte levenswijze aan

Geef aandacht aan het respecteren van de coronamaatregelen en aan het belang om op een veilige manier te blijven bewegen.