Extra Olympische Spelen 2016

Selectieprincipe

Het selectiecriterium dient 1 x behaald te worden tijdens de periode vanaf 1 mei 2015 tot en met 11 juli 2016.

Een meerkamper en 10.000m loper kan op basis van een prestatie van af 1 januari 2015 geselecteerd worden.

Marathonprestaties zijn geldig vanaf 1 januari 2015 t.e.m. 11 juli 2016 en enkel wanneer ze gelopen werden op een door de IAAF gehomologeerd parcours (Het Boic heeft beslist om ook qua selectieperiode voor de marathon de internationale selectiecriteria te hanteren). 

Prestaties gelukt in een gemengde wedstrijd worden niet aanvaard. Uitzonderlijk kunnen, in overeenstemming met IAAF art 147, prestaties gelukt in 5000m en 10000m aanvaard worden in omstandigheden waar er niet genoeg atleten waren van het ene of het andere geslacht om het houden van afzonderlijke wedstrijden te rechtvaardigen en dat er geen tempo werd aangegeven of hulp aan een atleet (of atleten) van het ene geslacht door een atleet (of atleten)van het ander geslacht. 

Indoorprestaties voor de loopafstanden vanaf 200m (200m incluis) en langer, gelopen op 200m pistes, en al de indoor-kampnummerprestaties, worden aanvaard.

Aflossingen: De eerste 8 teams van de wereldbeker aflossingen in de Bahama's in mei 2015 zijn automatisch geselecteerd. De overige 8 openstaande plaatsen worden ingevuld door de teams uitgenodigd op basis van de ranking van het gemiddelde van hun 2 beste tijden op datum van 12 juli 2016.

Wanneer er meer dan 3 atleten binnen eenzelfde discipline voldoen aan de selectiecriteria, worden de atleten met de 3 beste prestaties geselecteerd.

Officiële websites

Ga naar de officiële website van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016
Ga naar de IAAF-website van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016
Ga naar de BOIC-website
Ga naar de selectieprocedure van het BOIC

Palmares Belgische atleten bij de Olympische Spelen

Informatie over de prestaties van de Belgen op de Olympische Spelen van na de Tweede Wereldoorlog tot nu vind je hier.

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa