Project Loopomlopen

logosportvlaanderen-partner

In samenwerking met Sport Vlaanderen werkt Running&Co  een initiatief uit met als doel niet-aangesloten loopfanaten te recruteren. Het project richt zich naar de Loopomlopen, die door Sport Vlaanderen werden uitgezet. Het overzicht van deze Loopomlopen kan je hier per provincie terugvinden.

Het doel is om op alle loopomlopen zoveel mogelijk activiteit te creëren. Dat kan door de organisatie van Start to Run sessies, voorbereiding op een lokale jogging, organisatie van tempogroepen, … maar ook bv. de organisatie van een wandelprogramma voor senioren (bv. overdag). Hierbij zullen we zowel loopbegeleiders inschakelen die  actief zijn in één van de verenigingen van Atletiek Vlaanderen maar ook andere geïnteresseerde begeleiders kunnen ingeschakeld worden door Running&Co.

Dankzij de financiële ondersteuning van Sport Vlaanderen voorziet Atletiek Vlaanderen de verloning van de loopbegeleider.

Aangesloten leden van Atletiek Vlaanderen kunnen gratis deelnemen aan de activiteiten. De atletiekvereniging kan de deelnemers dus meteen aansluiten of ze -via stimulatie door de loopbegeleider- na de activiteit warm maken om aan te sluiten bij één van de bestaande loopgroepen.

Bij activiteiten waar geen atletiekvereniging actief is betalende deelnemers € 20 euro  voor begeleiding en verzekering.

Ter ondersteuning van zowel de loopbegeleiders als van de deelnemers werd een webapplicatie ontwikkeld.

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa