FitFree

Wat is FitFree?

FitFree is een bewegingsprogramma dat zich richt naar de vrije sporter en de sporter met zeer weinig bewegingservaring.

De doelgroep beslaat jongeren vanaf 14 jaar tot 65+-ers.

Tijdens de FitFree bewegingslessen bieden we u een gevarieerd programma aan. We hebben 4 verschillende modules die doorgaan tussen de schoolvakanties.

De trainingen vinden 1 à 2 maal per week plaats, telkens 1 uur. Voor slechts 20 euro* kan je ongeveer 10 weken komen sporten. (*opgelet: prijs kan verschillen per locatie)

Je betaalt telkens per module en je kan deelnemen aan 1, 2, 3 of de 4 modules overheen het jaar. Bepaalde organisatoren bieden ook een jaarformule aan. U betaalt dan voor het volledige jaar een een voordeeltarief.

Iedereen kan deelnemen aan de trainingen, het aanbod is zeer gevarieerd en aanpasbaar naar het niveau van de deelnemers. Kom zeker eens proeven van deze nieuwe, originele manier van bewegen.

 

Inhoud van de modules

Circuitmodule (indoor)

Je doorloopt in circuitvorm allerlei standen waarbij de verschillende motorische vaardigheden aan bod komen en alle lichaamsdelen worden aangesproken.

Elke oefening wordt gedurende een bepaalde tijd of een aantal herhalingen uitgevoerd, daarna schuif je door naar een volgende stand voor een nieuwe oefening.

De oefeningen zijn een mix van stabilisatie, kracht, lenigheid, evenwicht, snelheid, uithouding en coördinatie. Ieder kan op zijn eigen niveau starten en je bouwt stelselmatig het niveau op.

De trainer begeleid u tijdens de uitvoeringen en verbetert je houding zodoende je een maximaal effect bereikt bij het oefenen.

Deze module vindt meestal plaats in een zaal tijdens de wintermaanden, maar kan ook perfect buiten worden aangeboden.

Fartlekmodule (outdoor)

Tijdens de fartlekmodule ga je in groep wandelen en/of joggen.

Tussenin worden er korte pauzes genomen en krijg je een aantal spierversterkende oefeningen voorgeschoteld.

De eerste lessen wordt vooral aandacht geschonken aan de juiste uitvoering, naarmate de trainingen vorderen zal ook het conditionele aspect meer aan bod komen.

Je krijgt iets langere loopmomenten aangeboden en de oefeningen worden meer herhaald of worden iets moeilijker.

Ons aanbod is zeer groot en gevarieerd. Dankzij dit uitgebreide aanbod kan ieder op zijn eigen niveau komen mee bewegen. De oefenstof wordt makkelijker of moeilijker gemaakt naar je eigen wensen en kunnen.

Deze module is ideaal voor mensen die graag joggen maar ook graag wat aan de spieren willen werken.

Zeer leuk om in groep te doen, loop samen en moedig elkaar aan tijdens het oefenen.

Fit(Fun)Atletics (outdoor)

Altijd al eens willen proeven van atletiek? Dit is jouw kans!

Tijdens deze module maak je kennis met alle atletiekvaardigheden.

We zorgen ervoor dat je van de verschillende disciplines kan proeven via spel en oefenvormen. Verleg je eigen grenzen, daag elkaar uit en probeer week na week je prestaties te verbeteren.

Er wordt gebruik gemaakt van aangepaste materialen en alternatieve oefeningen, bv. medecinebalstoten, lopen over lage hindernissen, werpen met vortex, estafettelopen, oriëntatieloop, …

Deze module is zeer geschikt voor jongeren (vanaf 14 jaar) die graag atletiek doen maar niet competitief zijn ingesteld en volwassenen die altijd al eens atletiek hebben willen doen.

Ook voor mensen die gewoon aan de conditie willen komen werken kunnen we deze module sterk aanraden! We zorgen er namelijk voor dat je regelmatig moet joggen/lopen en we bieden een grote variatie aan van oefenvormen waardoor je zeker en vast je conditie verbetert en daarnaast ook je snelheid, stabilistatie, kracht, evenwicht en coördinatie verbeterd.

Teammodule (indoor)

Atletiek een individuele sport? In deze module zeker niet!

In kleine of grotere groepjes krijg je oefeningen en opdrachten die je samen tot een goed einde moet brengen.

De oefeningen zijn een gevarieerd aanbod van stabilisatie, kracht, lenigheid, coördinatie, snelheid, evenwicht en uithouding.

Het leuke aan deze module is dat je samen kan trainen, elkaar aanmoedigen of uitdagen.

Deze module vindt meestal plaats in een zaal tijdens de wintermaanden, maar kan ook perfect buiten worden aangeboden.

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa