12/10

YOG: Beernaert en Schoemaker nog op medaillekoers

img-6631

Maité Beernaert (links) en Elene Defrère na hun optreden tijdens de eerste natte dag van de Youth Olympic Games in Argentinië.

De eerste dag van het atletiekprogramma van de Jeugdolympiade in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires vond na een droog eerste uur in de gietende regen en in de koude plaats. De tribunes, die aanvankelijk haast eivol zaten, bleken niet overdekt en liepen lang voor het einde haast volkomen leeg.

Twee van de drie Belgische scholieren, die in actie kwamen, verrasten in die omstandigheden aangenaam. Zij zijn zelfs op medaillekoers. Verspringster Maité Beernaert/HAC, die bij het EK met 6m03 9de werd, stond na haar inleidende 5m91 3de en na de 3de poging, die goed was voor 6m01, zelfs 2de. Twee meisjes sprongen daarna nog verder. EYOF-kampioene Ingeborg Grunewald deed met haar winnende  sprong wel amper 10 cm beter. Belangrijk, want de prestaties tellen mee voor het eindresultaat, dat zondag na de 2de dag opgemaakt wordt.
Liefde Schoemaeker/MOHA, die bij het EK 400m net niet de finale haalde, stond met haar 55”08 van Györ 14de op de startlijst. De eerstejaarsscholiere uit het Henegouwse Jurbeke remonteerde in de laatste rechte nog twee atletes waarvan Megan Moss dit seizoen de 400m al afsnelde in 53”19, en won in 56”14. Drie andere reekswinnaars liepen sneller en Liefde klokte in totaal de 7de chrono van de 25 deelneemsters. Ook voor de 400m telt het resultaat van de eerste ronde mee en volgt er nog een 2de wedstrijd.
Discuswerpster Elena Defrère/DCLA stond met haar 46m43 van het EK 13de op de startlijst. Zij eindigde met haar enige geldige poging (44m01) ook op die plaats.

Bekijk hier meer info over deze Olypische jeugdspelen in Buenos Aires.