21/02

Yannick Michiels pakt eerste Antwerpse provinciale crosstitel

michiels-yannick-2018-belga-min

Yannick Michiels

Yannick Michiels heeft in barslecht weer met regen en stormachtige wind zijn eerste provinciale cross-schildje bij de seniores binnengehaald op het open PK veldlopen in Essen. Bij de vrouwen verlengde Britt Vanthillo haar titel bij de seniores, maar ze moest wel juniore Hannelore Van Nuffelen en master Xenia Luxem voor zich dulden in de totaaluitslag.

Aanvankelijk stond het PK veldlopen een maand vroeger op de kalender gepland in Hulshout. Maar nadat Ac Hulshout zich terugtrok als organisator, werd Essen het decor van de provinciale titelstrijd. De crossers en de vele vrijwilligers (jury, seingevers, podiumcrew, speaker) hadden het allerminst getroffen met het ‘echte crossweer’. De wind had zowat vrij spel op de weilanden van de Rouwmoer. Bij de seniores mannen liep Yannick Michiels/VMOL van start tot finish op kop. In het begin had hij nog even gezelschap van Otto Vanluchene/LYRA. Maar die moest snel afhaken. De vice-Europees kampioen oriëntatielopen liep onbedreigd naar de titel voor Laurent Bierinckx/ACHL (zilver) die nog op en over Vanluchene (brons) was gegaan.  

Juniores, seniores en masters vrouwen liepen samen in één race. Xenia Luxem/OLSE liet de tegenstand enkel de bemodderde achterkant van haar spikes zien. Juniore Hannelore Van Nuffelen/BONH kon even aanklampen. Om daarna haar eigen tempo te kiezen en de rest van de race eenzaam in tweede stelling te blijven lopen. Uittredend senioreskampioene Britt Vanthillo/ACBR kon in de slotronde de derde plek veiligstellen en verlengde zo haar provinciale seniorestitel die ze twee jaar eerder in hetzelfde Essen had veroverd. Runar Maes/AVOS won de spannende titelstrijd bij de juniores. Nick Van Peborgh/ACBR – in 2020 nog laureaat bij de seniores – beproefde met succes z’n geluk bij de masters. In de korte cross voor vrouwen bekroonde Laura Schadron/ZWAT haar sterke veldloopseizoen met een gouden plak. Manuel De Backer/ACME won de korte cross voor mannen. De provinciale crosskampioen van Oost-Vlaanderen kwam echter niet in aanmerking voor de Antwerpse schildjes. De titel ging daardoor naar Lander Vermeulen/LYRA, de jongere broer van 1500m-topper Jochem Vermeulen. Ondanks het hondenweer haalde het open PK in Essen een meer dan behoorlijke opkomst van 665 dappere deelnemers.  

De volledige uitslag vind je hier