11/05

World Relays: twee teams naar finale

mixed-team

Dylan Borlée, Liefde Schoemaker en Camille Laus maakten deel uit van het allereerste optreden van een Belgisch mixed 4x400m-team. Meteen goed voor de finale én voor een WK ticket in Doha.n Yokohama.

Tijdens de reeksen van de IAAF World Relays in Yokohama, konden twee van de drie Belgische estafetteteams zich rechtstreeks plaatsen voor de finales van zondag. Meteen is ook hun WK in Doha verzekerd.

De Belgian Cheetahs werden vierde in hun reeks na drie andere Europese teams: Polen, Groot-Brittannië en Zwitserland. Met 3’30”69 klokten Camille Laus, Hanne Claes en de Cheetah-debutantes Paulien Couckuyt en Lucie Feraugie  de 11de chrono. Dat volstaat om zondag in de B-finale aan te treden met o.a. Nederland als tegenstander. Kunnen de meisjes daar bij de top 2 geraken - helemaal niet evident - dan krijgen zij ook al een startbewijs voor het WK. Voor de A-finale was een snellere chrono dan 3’29”89 nodig. 5 Europese teams slaagden in die opdracht.

De Belgian Tornados traden ook aan in een niet-alledaagse samenstelling: Dylan Borlée, Robin Vanderbemden, Julien Watrin en Jonathan Sacoor (zij liepen ook de series tijdens het EK in Berlijn) werden na thuisland Japan (3’02”55) tweede in hun serie in 3’03”70 en plaatsten zich zo meteen (met de 8ste tijd) voor de A-finale én een ticket voor het WK in Doha later dit jaar. Zondag starten de Tornados vanuit baan 8 (op 9 banen) ; alleen Groot-Brittannië kon zich naast de Belgen als Europees land nog plaatsen voor die A-finale.

De première van de mixed 4x400m leverde nog een extra succes op voor het Belgische team. Julien Watrin, Camille Laus, Liefde Schoemaker en Dylan Borlée wonnen de eerste van 3 series in 3’18”03 en plaatsten zich zo rechtstreeks voor de finale van zondag, waar zij starten vanuit baan 6. De 3’18”03 – de eerste nationale chrono in deze discipline – was de 7de chrono in het deelnemersveld. Polen, Groot-Brittannië en Italië zijn zondag de Europese concurrenten voor het Belgische mixed team, dat meteen ook een startbewijs voor het WK in Doha krijgt.

Bekijk hier de resultaten.