05/08

WK Londen: Thiam met uitstekende eerste dag

belgaimage-125008017-full

Nafi Thiam.

Olympisch kampioene Nafi Thiam heeft er een prima eerste dag van de zevenkamp opzitten in Londen. Ze staat na Carolin Schäfer tweede met 4.014 punten, 22 minder dan de Duitse. Hanne Maudens staat op een voorlopige 27e stek.

Het kogelstoten van Nafi Thiam/RFCL was heel erg goed. Haar 15m17 was net geen persoonlijk record, maar vooral een ruime halve meter verder dan in Götzis eerder dit jaar. Meteen was haar tweede disciplinezege binnen. Nafi's 200m was niet even fantastisch, maar gewoon heel degelijk. Met 24"57 klokte ze de elfde tijd. Na de eerste dag heeft ze 42 punten achter op BR-schema, maar 29 punten voorsprong op schema Rio. Dan kan je moeilijk zeggen dat ze het niet goed doet. Meer nog: ze doet het geweldig.

"Ik ben tevreden. Enkele prestaties waren maar wat middelmatig, maar overall is het goed. Ik blijf alleen naar mezelf kijken en zie dan wel waar ik uitkom. Ik kan zeker wereldkampioen worden, maar ik ben daarin niet alleen. Bovendien voel ik me deze keer topfit. Ik heb geen enkel kwaaltje", aldus een gelukkige olympische kampioene.

Hanne Maudens/VS begon na de middagpauze behoorlijk. Ze stootte de kogel 11m80 ver. Een eindje onder haar persoonlijk record van 12m53, maar ze kon de schade beperken. Dat laatste lukte iets minder in de 200 meter, waar Hanne erg verkrampt liep en 25"43 klokte. Ze sluit zo dag één af met 3.350 punten, goed voor een 27e plaats. "Het was nog oké in de eerste drie proeven, maar die 200m was inderdaad echt niet goed. Ik snap het niet goed, want de trainingen daarvoor gaan wel goed. Het is hoe dan ook geweldig voor mij om dit mee te maken."