26/07

WK Londen: ook Eline Berings geselecteerd

-ldq3940
Vorige maandag werd de nationale selectie voor het wereldkampioenschap in Londen vrijgegeven. Aan die selectie werd nu ook Eline Berings toegevoegd.

De elf reeds geselecteerde atleten plus de 4x400m-ploeg, voldeden allemaal aan de gestelde voorwaarden. Alleen Koen Naert had voordien al laten weten dat zijn conditie onvoldoende zou zijn om op topniveau te acteren in de WK-marathon en bedankte voor een eventuele selectie.

Vandaag, woensdag, voegde de selectiecommissie van de Belgische Atletiekbond ook nog Eline Berings/RCG aan het lijstje WK-gangers toe. Eline, die na een lange periode van blessure pas opnieuw in competitie aantrad tijdens de interclub in Lokeren, toonde echter voldoende progressie om de selectiecommissie te overtuigen. Getuige daarvan haar scherpe chrono tijdens de Nacht van de Atletiek vorige zaterdag in Heusden-Zolder, waar ze amper een fractie boven de limiet bleef. België zal dus vanaf volgende week vrijdag met twaalf individuele atleten en de Tornados in actie komen in de Britse hoofdstad.