09/08

WK Londen: Bashir Abdi en Soufiane Bouchikhi komen fractie te kort voor finale

belgaimage-125107055-full

Bashir Abdi.

Bashir Abdi en Soufiane Bouchikhi zijn woensdag beiden op een zuchtje van de WK-finale in de 5.000m gestrand. Bashir slaagde er net niet in om zich in de tragere reeks bij de eerste vijf te scharen, Soufiane kwam in de snelste reeks net te kort voor de beste verliezende tijden.

Bashir Abdi/RCG trad in de eerste en tragere serie aan. Er zat meer tempo in de wedstrijd dan in de eerste reeksen van de vorige grote kampioenschappen, maar omdat de atleten van de tweede reeks perfect wisten welk tempo ze moesten lopen, kwamen er toch geen beste verliezers uit de eerste reeks. Bashir liep tactisch uitzonderlijk goed, en was de hele wedstrijd aan de koord terug te vinden. In de laatste 100 meter kwam hij echter te kort. Hij finishte als zesde in 13'30"71.

"Jammer. Het liep perfect tot in de laatste rechte lijn, maar toen kwam de verzuring. Ik ben echt wel in vorm, en Mo Farah heeft mij zelfs nog geholpen tijdens de race", zei Bashir net na de wedstrijd.

Soufiane Bouchikhi/CABW ging goed mee in de tweede serie, waar door het hogere tempo alle vijf de beste verliezers uitkwamen. In de slotkilometer kwam hij echter net te kort. De eerste tien gingen richten finale, Soufiane eindigde als elfde in 13'28"64. "Toen het scheurde had ik misschien moeten durven meegaan met de kop, terwijl ik nu wat voorzichtigheid inbouwde uit schrik om stil te vallen. Met mijn wedstrijd zelf ben ik wel degelijk tevreden, en ik denk dat het de volgende keer wel zal lukken."