11/09

Warmste sportinitiatief 2023 ? Stem mee!

groepsfoto

Warmste sportinitiatief 2023 ? Stem mee!

De Vlaamse Atletiekliga werkt al jarenlang aan de inclusie van atleten met een handicap in reguliere wedstrijden en tijdens kampioenschappen. Tijdens een Zweedse estafette, op 26 augustus in het Koning Boudewijnstadion, werden de rollen omgekeerd.  Valide atleten konden deelnemen in een estafette samen met 3 atleten met verschillende handicaps: ze vormden een team met wheelers, protheselopers, CP-ers of atleten met verstandelijke of visuele beperking. Samen liepen ze 1000m, verdeeld over 100m, 200m, 300m en 400m.

Niet minder dan 12 teams kwamen aan de start met naast onze Paralympische toppers ook ex-valide topatleten. Zo loste Kim Gevaert af met Peter Genyn en wisselde Nils Duerinck met Roger Habsch.

Naast de Zweedse estafette werd ook een recreatief event georganiseerd voor personen met een verstandelijke beperking. Ruim 60 atleten namen deel aan de verschillende atletiekuitdagingen op hun maat.

Daarnaast konden toeschouwers ervaren hoe het aanvoelt om blind te lopen tijdens de "100m blind running". Plezier gegarandeerd!

Alle deelnemers ontvingen een uitnodiging van Engie om een week later te gaan kijken naar de Memorial Van Damme.

Dit initiatief werd ingediend om genomineerd te worden als "Warmste sportinitiatief '23". 
We hebben jouw stem nodig om die nominatie te krijgen en zo door te stoten naar de finaleronde.
Ga naar de pagina van Sport Vlaanderen, registreer je en druk op het duimpje naast de titel. BEDANKT!

aflossing-gevaert-genyn

Kim Gevaert lost na haar 100m af met Peter Genyn

blind-lopen

Running Blind, wat een beleving!

161a2084

Met Kim op de foto