09/02

Vooruitblik atletiekweekend: KVV veldlopen in Diest en BK en KVV meerkampen in Gent

nad-0478-min

Marco Vanderpoorten is bezig aan een schitterend veldloopseizoen.

Er staat alweer een goed gevuld atletiekweekend voor de deur met zowel kampioenschapsactie in zaal als in het veld. De CrossCup van Diest doet dienst als decor voor het KVV veldlopen zondag. De meerkampers doen op zaterdag en zondag hun ding op hun BK en KVV in de Gentse Topsporthal.

De specialisten van het gecombineerde werk staan te trappelen om een zeldzame kans op een indoormeerkamp te benutten. De deelnemerslijst oogt bijzonder indrukwekkend. Bij de vrouwen is het uitkijken naar regerend Belgisch kampioene zevenkamp Laura Van Den Brande/VAC en naar Hanne Maudens/VS die blijft timmeren aan de weg terug. Namen die in het oog springen bij de mannen zijn onder andere Jente Hauttekeete/KAAG en Niels Pittomvils/VAC. Zij kunnen elkaar pushen om belangrijke rankingpunten of zelfs een limiet te scoren met het oog op de internationale kampioenschappen. De meerkamp is een speerpuntdiscipline en de vele jonge talenten die in het meerkampprogramma meedraaien willen zich tonen. Ook voor de masters gaat het om de titels. Bekijk hier de deelnemerslijst

Voor de hoogspringers staat zaterdag het Elmos High Jump Gala zondag in de sporthal van Booischot (Heist-op-den-Berg) met stip genoteerd. Onze nationale toppers kunnen er zich meten met stevige internationale tegenstand. De meeting staat als één van de weinige nationale indoormeetings op de kalender van World Athletics als "World Athletics Indoor Challenger  (D level)", waardoor er kostbare rankingpunten te sprokkelen vallen.  Een bijzonder boeiend concept. Alle info hier.

Verder is er op zaterdag indooractie in Herentals (gesloten jeugdindoormeting) en in Heusden-Zolder (open meeting met jeugd). Meer info op atletiek.nu. 

In Diest vindt zondag de laatste grote veldloopveldslag van het seizoen plaats: de CrossCup-finale en KVV veldlopen. Grote afwezigen bij de mannen zijn Isaac Kimeli/OEH (trainingsstage in Kenia) en Robin Hendrix/OEH (in indoormodus). Het belooft een open strijd te worden tussen de winnaar van Hannuit Guillaume Grimard/DCLA en slijkduivels Nicolaï Saké/AVLL en Marco Vanderpoorten/HAMM die gezien de overvloedige regen spek naar hun bek krijgen in het Provinciedomein Halve Maan. Bij de vrouwen krijgt Jana Van Lent/RESC de favorietenrol toebedeeld, maar zij komt niet in aanmerking voor de KVV-titel. Victoria Warpy/ACW, Julie Voet/AVR en Sofie Van Accom/ACHL wel. Ook spanning troef op de korte cross.  Ruben Verheyden/EA is normaal gezien de te kloppen man. Na de indoormeeting van Liévin hakt hij definitief de knoop door over zijn deelname zondag. Mannen in vorm Ward Leunckens/AVLL en Arno De Feyter/EA liggen op vinkenslag.  Charlotte Van Hese/AVLO etaleerde bij de vrouwen al een prima vormpeil en kan zeker meedingen naar het goud, al mag je Lana Ryckaert/LOOI en Lotte Scheldeman/ALVA nooit afschrijven en verrassingen zijn altijd mogelijk op de korte afstand. Alle info over Diest is terug te vinden op de website van de CrossCup