23/02

Vooruitblik atletiekweekend: BK en PK masters in Louvain-la-Neuve

20230225-000219-johnny-de-ceulaerde-bk-masters-nikon-d4s-d4s7728-min

Wendy Ovaere in actie op het BK masters indoor op 25 februari 2023.

Het laatste weekend van februari staat in het teken van het BK indoor voor studenten, het BK indoor voor masters, enkele indoormeetings, een Winterhtrowing en de laatste regionale veldlopen in Essen (ESAK) en Kortenberg (ACKO).

Op vrijdagavond bezetten de studenten de Gentse Topsporthal voor hun BK studenten indoor, waar ze hun hoge school of universiteit vertegenwoordigen. Dit gezellige kampioenschap staat vaak garant voor mooie prestaties. Meer info op de website van studentensportvlaanderen en op atletiek.nu . Vlierzele Sportief leidt het BK mee in goede banen. De actie start om 17u30. 

Zaterdag zijn de masters aan de beurt in Louvain-la-Neuve voor hun PK en BK indoor. Het wordt een marathonzitting van 9u30 tot 18u30. Honderden provinciale schildjes en medailles zullen hun bestemming krijgen. De recordlijsten zullen na afloop ongetwijfeld aan een stevige update toe zijn. Masters mogen hun BR's overigens altijd doorsturen  naar bart@atletiek.be . Check deze pagina voor alle laatste info over het BK en PK maters indoor. 

De jongste atleten kunnen dan weer hun hartje ophalen op de jeugdmeeting van AVT zaterdag in Heusden-Zolder of op de jeugdmeeting van RCG in de Gentse topsporthal eveneens op zaterdag. Op zondag is er in de Gentse Topsporthal de Belfius-Orpsy-Aflossingsmeeting voor alle categorieën. Werpers zijn zondag welkom op de negende Winterthrowing van ACW. Een zeldzaam buitenkansje voor winters werpplezier. 

Hoewel alle grote veldloopkampioenschap en de CrossCup afgevinkt zijn, is er toch nog wat veldloopactie op zondag. Crossers die een laatste keer modder en gras aan hun spikes willen voelen kunnen terecht in Essen voor de 24 ste Veldloop der Noorderkempen van ESAK of in Kortenberg voor de Memorial Jef Bogaerts (ACKO). 

Raadpleeg atletiek.nu voor de wedstrijddetails.