26/04

Vooruitblik atletiekweekend: Beker van Vlaanderen voor de jeugdploegen

20230923-000401-johnny-de-ceulaerde-bvv-oordegem-nikon-z-9-jdc-7287

De finale van de BVV pupillen en miniemen vorig jaar.

De jeugdatleten mogen dit weekend massaal aan de bak voor hun interclubcompetitie. Zaterdag betwisten de pupillen en miniemen hun schiftingen van de Beker van Vlaanderen en zondag is het de beurt aan de cadetten en scholieren.

Voor de pupillen en miniemen is het zaterdag te doen in Wervik (FLAC), Stekene (VOLH), Ninove (VITA), Merksem (OLSE), Arendonk (ARAC) en Lanaken (ATLA). De beste 2 teams van iedere schifting stoten door naar de A-finale in september. De nummers 3 en 4 mogen naar de B-finale. De overige jeugdploegen krijgen nog een C-finale. De finales staan geprogrammeerd op 21 september. Waar die wedstrijden zullen plaatsvinden, wordt half juni bekendgemaakt. Lees hier het reglement van de BVV jeugd. Bekijk hier de reeksindelingen. 

ROBA is zondag gastclub van de BVV cadetten en scholieren in de hoogste afdeling Landelijke 1. Daar maken 12 jeugdploegen uit wie het beste cadetten en scholieren-team van Vlaanderen heeft. In Landelijke 2 A is atletiekclub ACME de inrichtende club, RCG ontvangt de cadetten en scholieren in Landelijke 2B in Gentbrugge. De ploegen van Landelijke 3A trekken naar Tielt (AVMO) en de Beker van Vlaanderen in 3B wordt in Merksem (OLSE) georganiseerd. Alle inschrijvingen en resultaten zijn te bekijken op atletiek.nu

De Diamond League blijft nog even in China (Shanghai) hangen. Polsstokspringer Ben Broeders/DCLA en hoogspringer Thomas Carmoy/CRAC zijn zaterdag opnieuw de Belgen om in de gaten te houden. 

Op het Sprintfest in Curaçao zondag krijgen de Belgische 4x100m-ploegen een uitgelezen kans om één week voor de World Relays al eens te proefstemen. Met Nederland en Zwitserland krijgen ze interessante Europese tegenstanders naast zich. Ook individueel komen er een aantal Belgische spurters in actie. Alles is te volgen op het bekende platform van atletiek.nu