18/02

Voorbeschouwing BK indoor cadetten en scholieren meisjes

-d4s4299-min

Tinne Vertongen (midden)

Na de Vlaamse kampioenschappen is het dit weekend tijd voor de nationale titelstrijd bij de cadetten en scholieren. De Vlaamse kampioenen mogen zich meten met de Waalse kampioenen in de Gentse Topsporthal. Bij de cadetten meisjes wordt het uitkijken naar de finale op de 60m en het kogelstoten met Nafy Thiam en bij de scholieren meisjes kijken we uit naar Tinne Vertongen op de sprintnummers en het duel op de 800m.

Cadetten meisjes: kan Nafy Thiam opnieuw een BR realiseren

De finale van de 60m op het KVV werd een nagelbijter met amper één honderdste verschil tussen Jana De Raedt/AVT (7”88) en Ilona Dhaenens/DEIN (7”89). Met ook jaarranglijst aanvoerder Lore Foesters/AVT (7”87) en Waals kampioene Kezia Panzica/CRAC (7”89) aan de start krijgen we opnieuw een spannende finale. Op de 200m liet Ine Impens/KAAG met 25”79 dit seizoen de beste tijd opmeten. Op de 60m horden heeft Impens met 8”90 ook de snelste tijd achter haar naam staan. Kezia Panzica komt met 8”94 wel bijzonder dicht in de buurt. Op 400m kan Sterre Provost/MACW na de Vlaamse titel ook de Belgische titel op zak steken. Daarvoor moet ze wel afreken met Waals kampioene Zoé Depas/MOHA. Op zaterdag worden de titels op de 800m al uitgedeeld en Vlaams kampioene Emma De Paepe/GENK voert met 2’19”23 de deelnemerslijst aan.

Nafy Thiam/CSDY zette eind 2021 een nieuw Belgisch record op de tabellen met de kogel. Met 14m42 steekt ze dan ook boven de rest uit. In het polsstokspringen is Kyani Joosten/SACN met 3m56 de favoriete en in het hinkstapspringen is Lieke Van Moorhem/KAAG met 11m22 de beste op de deelnemerslijst. De twee Vlaamse kampioenes kunnen op zaterdag al een Belgische titel binnenhalen. In het verspringen staat ook een atlete van KAAG bovenaan met Jade Cuvelier/KAAG en 5m56. De Belgische kampioene op de vijfkamp moet wel afreken met een reeks sterke concurrentes, want vier andere cadetten sprongen al 5m40 of meer dit seizoen. In het hoogspringen liet Anna-Lisa Van Thuyne/SGOL met 1m67 de beste sprong opmeten van het seizoen.  

Scholieren meisjes: wie neemt het initiatief op de 800m

Tinne Vertongen/ROBA voert de deelnemerslijst op de 60m (7”58) en 200m (24”67) overtuigend aan. Op de 60m staat Vertongen momenteel zesde in de ranglijst aller tijden en kan zondag mogelijks nog een plaats opschuiven, aangezien Lotte Van Lent/AVZK haar met één honderdste vooraf gaat. Zoë Laureys/DUFF kiest voor de 400m en kan na de Allianz Vlaamse Kampioenschappen een nieuwe titel op de 400m aan haar palmares toevoegen. Een dag eerder mogen we een spannend duel verwachten op de 800m, want Margaux Dossche/ACME, Juliette Lothaire/BBS en Nina Van Pelt/LOOI liepen alle drie al een 800m in 2’14”. Op de 60m horden wacht Camille Sonneville/KAAG zonder ongelukken een nieuwe titel op.

Anne-Laure Hervers/HERV (1m73) en Svenia De Coninck/DAMP (1m70) springen op zaterdag voor de Belgische hoogspringtitel en in het verspringen verwachten we ook een mooi duel, want Elodie Francart/ADD en Camille Sonneville hebben met 5m56 dezelfde prestatie achter hun naam. In het hinkstapspringen liggen de verschillen ook dicht bij elkaar met Emeline Serneels/CSDY als beste met 11m07. In het polsstokspringen heeft Floor De Meulemeester/ACHL met 3m15 de beste hoogte van alle deelnemers op haar naam en met de kogel gaat Sena Tay/STAX op zoek naar een nieuwe titel.

  • De volledige deelnemerslijst vind je hier en het tijdsschema vind je hier.
  • De live results op zaterdag vind je hier en de livestream van de eerste dag vind je hier.
  • De live results op zondag vind je hier en de livestream van de tweede dag vind je hier.
  • Op zaterdag vind het ook het BK 4x200m plaats. De live results en deelnemers vind je hier.