17/08

Volg het WK via onze videopodcast Track Record

thumbail-youtube

Topsportcoördinator ziet veel potentieel voor finales in de selectie.

Zaterdag begint het WK atletiek in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De Belgische delegatie oogt na de voorbereidende stage in Belek klaar om er op het allerhoogste niveau te presteren. Met onze podcast Track Record schenken we extra aandacht aan het WK met een uitgebreide vooruitblik en interviews ter plekke.

Nog twee nachtjes slapen en dan kunnen we weer negen dagen genieten van een WK atletiek. Met 23 individuele atleten en 3 teams (Cheetahs, Tornados, Mixed Relays) is er heel veel om naar uit te kijken vanuit nationaal oogpunt. Het extreem succesvolle WK van 2022 in Eugene, toen de Belgen drie medailles (goud voor Nafi Thiam en brons voor Bashir Abdi en de Tornados) veroverden, lijkt uitgesloten. Nafi Thiam gaf forfait met een achillespeesblessure en Bashir Abdi laat het WK schieten om zijn pijlen te richten op een najaarsmarathon. Maar de meeste andere wereldtoppers zoals Noor Vidts, Ben Broeders, Cynthia Bolingo, Hanne Claes, Timothy Herman, Philip Milanov,.. en onze sterke 4x400m-ploegen tekenen wel present.

Topsportcoördinator Rutger Smith kijkt reikhalzend uit naar het WK. "Het WK is in mijn optiek het mooiste toernooi dat er is", zei hij met blinkende oogjes in de WK-special van Track Record waar hij te gast was met Hanne Claes en onze reporter ter plekke Milan Augustijns. "Het is enkel atletiek, het is de crème de la crème. De focus ligt alleen op atletiek. Je hebt geen andere sporten erbij. Het is het hoogst haalbare." Rutger Smith hoopt op sterke prestaties van werpers Philip Milanov en Timothy Herman. "Werpt Timothy zo constant als hij momenteel doet en hij opnieuw 81m gooit in de kwalificatie, dan zie ik hem zeker in de finale staan. Hij heeft zeer zeker kans om top twaalf te scoren. Hetzelfde met Philip Milanov: hij is super constant. Zijn slechtste wedstrijd is ongeveer 63m50. Werp je 64m in een kwalificatie dan ga je in principe altijd door naar de finale. Het zijn twee mannen die er goed opstaan en wellicht voor iets moois kunnen zorgen." Voorts wordt er nog uitgebreid gepraat over onder andere de polsstokspringers en de sterke lichting 1500m-lopers met een telefoongesprek met Ruben Verheyden. 

Hanne Claes vertelt over haar eigen ambities en die van de Cheetahs en de Mixed Relays. De 31-jarige atlete verkeert in de vorm van haar leven. Recent verbeterde ze nog het BR 400m horden. Durft ze dromen van een finaleplaats? "Als ik op het juiste moment mijn BR verbeter of in de buurt kom, zit er een finaleplaats in, maar dan moet alles in de juiste plooi vallen", zei ze daarover in Track Record. Ze gelooft ook in een sterke prestatie van de Cheetahs. "Ik denk dat we er heel goed voorstaan. In de breedte groeien we en worden nog ieder jaar beter. De plaatsjes worden duurder en dat is een goed teken."

Tijdens het WK zal onze reporter in Boedapest Milan Augustijns regelmatig korte videopodcasts maken met de Belgische atleten ter plekke. Onder meer Alexander Doom, John Heymans, Elien Vekemans en Ben Broeders zullen de revue passeren. Hou dus zeker onze kanalen (YouTube en Spotify) en onze website in de gaten voor unieke content van het WK! 

Bekijk hieronder de volledige aflevering van onze WK-special. 

Alle afleveringen zijn ook te bekijken op ons YouTube-kanaal met o.a. Noor Vidts (die zaterdag aan haar zevenkamp begint) en haar coach Fernando Oliva.

Wie Spotify verkiest, kan hier terecht

WK-special Track Record

Accepteer de marketing-cookies om de inhoud weer te geven.

Verander uw toestemming

Topsportcoördinator Rutger Smith, 400m-hordeloopster en Cheetah Hanne Claes en atletiekjournalist Milan Augustijns blikken vooruit op het WK in Boedapest.