12/07

Vlaamse scholieren in actie tijdens International U18 Match

val-scholieren-jdc-min

De Vlaamse scholieren tijdens de interland in de Gentse Topsporthal in maart 2020

De Vlaamse scholieren nemen het deze zomer opnieuw op tegen hun leeftijdsgenoten tijdens de Internationale U18 Match. Een uitgebreide selectie aan disciplines staat op het programma en de selectie voor de Internationale U18 Match, die plaatsvindt op 31 juli en 1 augustus in het Franse Francoville, wordt volgende week bekend gemaakt.

De laatste scholiereninterland vond plaats in maart 2020 in de Gentse Topsporthal, net voor het uitbreken van de coronacrisis. Toen namen de beste Vlaamse scholieren het op tegen een delegatie uit Wallonië, Nederland en uit de Duitse deelstaat Nord Rhein Westfalen. De Duitser pakten toen de winst voor de Vlamingen.

Tijdens de International U18 Match op 31 juli en 1 augustus in Francoville, in de buurt van de Franse hoofdstad Parijs, zijn de Duitsers niet van de partij. De Vlaamse scholieren nemen het wel op tegen delegaties uit Spanje, Ierland, Nederland, Oekraïne, Zwitserland en uiteraard Frankrijk zelf. Zo goed als alle loopnummers tot en met 3000m, inclusief horden en steeple, staan op het programma, net zoals alle spring- en werpdisciplines.

Selectie

We selecteren in totaal vijftien jongens en vijftien meisjes om deel te nemen aan de International U18 Match. De selectie wordt gemaakt aan de hand van de meerkamppuntentabel. Op basis van het aantal punten dat atleten scoren in hun discipline(s) stellen we een rangschikking op en selecteren we de vijftien hoogst scorende mannelijke en vrouwelijke scholieren van het seizoen om deel te nemen.  

De prestatie tijdens de International U18 Match krijgen op basis van dezelfde tabel een score toegekend en de eindscore van elke land wordt berekend op basis van de vijftien beste prestaties van elk land, dus de vijftien prestaties die het hoogste aantal punten hebben opgeleverd. Daarom kiezen we ervoor om de selectie aan de hand van dezelfde puntentelling te houden, zodat de selectie bestaat uit atleten die hoog kunnen scoren op een bepaald nummer volgens de meerkamppuntentabel. Het is bijgevolg niet zo dat we voor elke discipline sowieso een atleet uitnodigen om deel te nemen. Enkel de vijftien hoogst scorende mannelijke en vrouwelijke scholieren volgens de tabel worden geselecteerd.

De definitieve selectie van de Vlaamse Atletiekliga voor de International U18 Match op 31 juli en 1 augustus in Frankrijkwordt volgende week bekend gemaakt, inclusief de scores van de geselecteerde atleten.