07/07

Vlaams team wint scholiereninterland

img-20170707-165708279-hdr

Het Vlaams scholierenteam in Cergy-Pontoise dat zorgde voor de totaalzege.

Vrijdag trad Atletiek Vlaanderen aan in het broeierige Stade de Maradas in de Parijse voorstad Cergy-Pontoise voor een scholiereninterland tegen de bevriende liga’s van de LIFA en de LBFA. Ondanks de bus die door de vakantie-uittocht maar net op tijd aankwam, waren alle scholieren meer dan klaar voor de confrontatie met hun leeftijdsgenoten.

De Vlaamse atleten toonden zich sterk over de breedte met veel persoonlijke records en overwinningen in zowel lopen, werpen als springen. Na een solide aflossing van zowel de jongens als meisjes, konden de punten opgeteld worden. De jongens moesten in hun klassement nipt de Parijse jongens voorlaten. De meisjes konden daarentegen, onder andere dankzij een mooie Vlaamse 1-2-3 in de 1000m, hun eigen klassement binnenhalen. In de som van beide klassementen bleek de winst van de meisjes meer dan voldoende om de LIFA af te houden voor de eindwinst. De LBFA, die niet in alle nummers atleten konden opstellen, werd 3de maar konden wel tevreden zijn met de prestatie van blikvanger Thomas Carmoy, die zijn eigen Belgische record hoogspringen nog 2cm hoger bracht naar 2m18.

Er waren alleen tevreden gezichten na afloop van de competitie, toch een mooie internationale ervaring voor onze toekomstige toppers.

Bekijk hier de resultaten.