09/07

Vijfde nationale titel voor Berings, elfde voor Milanov

osmilanov-13-08-4

Philip Milanov.

Eline Berings en Philip Milanov voegden zondag in Brussel alweer een nationale outdoortitel bij op hun palmares. Voor Eline, die 12.98 klokte op de 100 meter horden, was het een vijfde titel. Voor Philip, die 17m29 stootte met de kogel en zijn discus naar 63m39 wierp, waren het al titels nummer tien en elf.

"Eigenlijk was het een slechte, rommelige race", zei Eline Berings/RCG na alweer een duik onder de 13 seconden. "Maar dat ik dan alsnog 12.98 liep, is heel positief. Ik heb er een reeks van tien wedstrijd opzitten, waarvan de traagste in 13.06 ging. Dat zegt veel. Ik ben ongelofelijk regelmatig. Nu is het alleen nog wachten op die uitschieter, liefst op het EK in Berlijn. Ook snelle tijden wennen, dus ik ben er nu echt wel op gebrand om er nog een stukje af te doen. Het zou richting 12.80 moeten gaan om de aansluiting te maken met de Europese top. De komende weken staan nog Luik en Heusden op de planning. Ik ben ook heel blij voor Anne Zagré met haar 13.15. Hopelijk kan ze mee naar Berlijn."

Philip Milanov/VAC was ontgoocheld over zijn BK-resultaten, ondanks twee gouden plakken, en eerder kort van stof. "Ik doe de combinatie met het kogelstoten als training, maar ik ben het eerlijk gezegd een beetje beu. Het volgde ook vlak achter mekaar, waardoor de vermoeidheid zich liet voelen. De discuswedstrijd ging niet echt vooruit, waardoor het volgens mij de langste wedstrijd werd waar ik ooit aan deelnam."

Thomas Van der Plaetsen/DEIN werd in het polsstokspringen vierde met 5m20, maar was nog niet uitgeschakeld op het moment dat hij de wedstrijd noodgedwongen moest verlaten. Hij stak zijn stok verkeerd in de bak, belandde naast de mat, en kwam verkeerd neer op zijn hiel. De komende dagen moeten klaarheid scheppen over de ernst van zijn blessure. Thomas moest forfait geven voor de hordefinale. Ben Broeders/DCLA pakte polsstokzilver, maar had op meer gehoopt dan 5m30.

Voor Hanne Maudens/VS werd het wel een succesvol BK. In het verspringen pakte zilver met een prachtig nieuw persoonlijk record van 6m51, drie centimeter verder dan haar vorige record. Ook in het kogelstoten pakte ze de tweede plaats, en bleef met 13m06 maar 22 centimeter van haar persoonlijk record uit Götzis dit jaar.