07/05

Vier Europese minima

kato

Kato Van Den Brulle: één van de vier jonge atleten die zondag bij aan het EK-lijstje werd gevoegd.

Het zomerseizoen draait nog niet echt op volle toeren, maar daarop wachten onze Juniores en Beloften niet om op zoek te gaan naar de internationale minima voor hun Europese kampioenschappen. Zondag mochten we liefst vier namen toevoegen aan het al bestaande lijstje en dat gebeurde zowel in het binnen- als buitenland.

Bij de vier reeds selecteerbare beloften voor Bydgoszcz, kwamen nog eens drie meisjes-kampsters aansluiten en één junior brengt het aantal Grosseto-gangers nu op zes.

Bij de Grote Prijs Mingels in het Koning Boudewijnstadion liep Eliott Crestan/SMAC de dubbele baanronde in 1.49.25 en dat is een fractie sneller dan de gevraagde 1.49.41 voor Grosseto. Crestan haalde vorig jaar al de finale van het eerste EK voor scholieren.

Op dezelfde meeting wierp Kato Van Den Brulle/VAC haar speer naar 54m60. Dat is minder dan een meter verwijderd van haar eigen nationaal belofterecord, maar verder dan de gevraagde 53m40 voor Bydgoszcz. Haar collega-werpster Vanessa Sterckendries/OEH hanteerde haar hamer bij de Franse interclubkampioenschappen. Vanessa boekte in Bruay La Buissiere overigens de zege voor haar club Lille Metropole met een flinke worp van 64m48. Haar eerste poging landde al bij 64m26 en dat was al voorbij de gevraagde 64m09. Al haar vier gelukte worpen zweefden verder dan 61m50. En nog bij de Franse interclubkampioenschappen, maar dan in Sarreguemines, wipte Elien de Vocht/WACO over 4m18 met de polsstok. Dat is exact de gevraagde hoogte voor Polen.