09/07

14 atleten nemen deel aan WK Para-atletiek in Parijs

mieke-van-thuyne

14 atleten nemen deel aan WK Para-atletiek in Parijs

Van 8 tot 17 juli vinden in Parijs de World Para Athletics Championships plaats. Er komen 14 Belgen in actie op dit officiële wereldkampioenschap G-atletiek, het grootste ooit. De eerste landgenoot gaat van start op maandag. Genyn: “Onze sport zit in de lift en dat is alleen maar positief!”

Het Charlety Stadium is het decor van een WK met 171 medaille-events op het programma, waaronder 93 voor heren, 77 voor dames en één voor een gemengde discipline.

Het wereldkampioenschap is dit jaar hét hoofddoel voor de topsporters van G-sport Vlaanderen, en het is belangrijk voor het behalen van slots voor België voor een maximale deelname aan de Paralympische Spelen in Parijs volgend jaar. “We trekken met veertien atleten naar Parijs, wat één van de grootste delegaties is van de afgelopen jaren”, zegt delegatieleider Bjorn Nelen. “Het belooft het beste WK ooit te worden, gezien de inspanningen van de organisatoren. Met een mix van gevestigde waarden en aankomende talenten maken we er hopelijk ook het meest succesvolle WK van."

Titelverdediger Peter Genyn
Peter Genyn is de regerende wereldkampioen op de 200 meter, en vice-wereldkampioen op de 100 meter. De laatste editie van het WK dateert al van vier jaar geleden. In 2019 trokken de atleten naar Dubai. “De Paralympische sport zit in de lift en wordt alleen maar professioneler en groter, en dat is positief”, aldus Peter, die uitkijkt naar een spannende 100 en 200 meter finale. “We zullen allemaal kort bijeenzitten voor de podiumplekken. Ik ben in elk geval in vorm.”

Vlaamse deelnemers Paralympic Team Belgium
Matthias Boonen – T38 – LOOI
Peter Genyn – T51 – GSV
Katia Hardies – T38 – AVLL
Joyce Lefevre – T34 – GSV
Cécile Goens - T33 - KAAG
Kiara Maene – T20 – LOOI
Anke Sneyers – T20 – LOOI

Programma & livestream: klik hier

(Bron: G-sport Vlaanderen)