29/09

Vanessa Sterckendries deed het voor Benny Tierenteyn

belgaimage-153957731-full

Vanessa Sterckendries.

Vanessa Sterckendries heeft zaterdag in de werpersmeeting van Eeklo haar eigen Belgisch record hamerslingeren verbeterd.

Op de dag dat de wereldelite in Doha de medailles in het hamerslingeren mocht verdelen, trok Vanessa Sterckendries/OEH naar de vierde werpersmeeting van AC Meetjesland in Eeklo. De Vlaams-Brabantse was niet onder de indruk van het herfstweer en gooide haar 4 kilogram wegende werptuig naar 67m78. Dat is meteen 15 centimeter verder dan wat zij vorig jaar op 6 oktober in het Luxemburgse Saint Mard op de recordtabellen kegelde. Het is Vanessa's tweede recordverbetering in de hoofdcategorie.

“Dit nationale record van 67m78 kwam niet uit de lucht gevallen. Ik trainde de afgelopen weken serieus. Gebrek aan tegenstand mocht geen punt zijn. Ik miste die in ons land dit seizoen steeds. Het miezerige weer speelde mij evenmin parten. De regen bleef binnen de perken. De ring was heus niet te nat. Ik zette trouwens geen uitschieter neer. Mijn minste van 5 geldige worpen bleek amper enkele tientallen centimeter minder ver dan mijn beste. Ik vloekte zelfs na ieder poging want vond telkens dat er nog meer in stak. Dit was trouwens niet mijn laatste optreden van het seizoen. Ik kijk nu uit naar de Coupe de France  halfweg oktober in het Franse Blois. Ik kwam niet enkel naar Eeklo om een record neer te zetten. Ik wilde ook lokale Benny Tierenteyn herdenken. Dit jurylid overleed deze maand tot mijn verrassing op 68-jarige leeftijd. Hij  behoorde tot mijn betere supporters. Ik stelde het ook goed met zijn dochter Evelien Tierenteyn, die amper één jaar jonger is dan ik en zich eveneens toelegde op het hamerslingeren.  Meer nog : ik beschouwde hem als een vriend. Hij bedankte mij na haast elke prestatie.”