26/08

Universiade: Van Puyvelde zevende in finale

van-puyvelde-luc-dequick

Hanne De Baene.

Margo Van Puyvelde, Aurelie De Ryck en Elien De Vocht zijn in hun finales op de Universiade in Taipei als respectievelijk zevende, elfde en twaalfde geëindigd. Aaron Botterman plaatste zich voor de halve eindstrijd.

Margo Van Puyvelde/ASVO mocht zich op haar tweede internationaal toernooi deze zomer voor de tweede keer finaliste noemen in de 400m horden, maar moest in die finale moest ze het stellen met 58"47 en een zevende plaats. 

Aurelie De Ryck/LYRA en Elien De Vocht/WACO kenden een gelijkaardig toernooiverloop. Dat ze de polsstokfinale haalden is mooi, maar in die finale konden ze geen potten breken. Met 4m10 (Aurelie) en 4m00 (Hanne) bezetten ze de plaatsen elf en twaalf.

Cynthia Bolingo/CABW was met haar 24"23 maar nét tot in de halve finales geraakt. Daarin klokte ze 24"80, ruim onvoldoende voor een plaatsje bij de beste acht. Aaron Botterman/KAAG wist zich met 800m-reekswinst in 1'52"38 wel makkelijk voor de halve finales te plaatsen. Hij loopt zondag in de derde van drie reeksen.

Noor Vidts/VAC begon voor haar doen niet super aan de zevenkamp, maar is na drie onderdelen wel knap derde. Ze opende op de horden met 14"27, in het hoogspringen wipte ze over 1m74, en de kogel stootte ze 12m68 ver.