12/05

Uitstekende seizoensstart voor Eline Berings

eline2

Eline Berings.

Vier A-atleten kwamen zaterdag uit in de interclub, verspreid over de eerste divisie in Saint-Mard en de tweede in Heusden. Vooral Eline Berings was bijzonder tevreden over haar seizoensstart, maar ook de vorm van Noor Vidts, Hanne Maudens en Louise Carton gaat de goede kant op.

Met de volle 2,3 meter tegenwind snelde Eline Berings/RCG in Saint-Mard naar 13.27 in de 100 meter horden. Als je Sarah Missinne en Nafi Thiam op een halve  seconde zet, ben je héél sterk bezig. "Dit is top!", reageerde een uitgelaten Eline. "Deze prestatie is gemakkelijk 13.0 waard met normale wind. De vorm is uitstekend. Het zal binnenkort hard gaan."

De Gentse hordespecialiste, die met RCG ook de 4x100 meter won, ziet nog ruimte voor verbetering. "Mijn start en deel één waren goed. Op de laatste drie horden heb ik nog veel verloren door de wind. Daardoor kwam ik te veel omhoog, in plaats van vooruit te gaan. Er zitten altijd wel wat fouten in de eerste races, maar dit is echt veelbelovend. Gewoon jammer van de wind." Op 21 mei loopt Eline in Tilburg, op 26 mei op de IFAM in Oordegem.

Ook Louise Carton/ACME kwam in de hoogste afdeling uit, en ook zij was goed voor winst.Met 4:26.10 schreef ze de 1.500 meter op haar naam. Daarna sprokkelde ze nog drie punten als slotloopster van de 4x400 meter. "Ik ben tevreden. Het belangrijkste was punten binnenhalen vandaag en dat is goed gelukt. Na 500 meter kwam ik aan kop, en er stond veel wind. Ik had misschien wel verwacht dat het iets vlotter zou gaan, maar ik heb elk jaar wel moeite met de eerste 1500 meter. Ik ben er ook heel lang uit geweest natuurlijk. Ik verwacht dat ik nog stappen kan zetten in de loop van het seizoen. Op dit moment ben ik vooral blij dat ik er weer bij ben." De volgende wedstrijden van Louise zijn de IFAM op 26 mei (1.500m) en de NGA in Nijmegen op 8 juni (5.000m).

Noor Vidts/VAC kwam in Heusden drie keer in actie. In het kogelstoten werd ze derde met 12m20, in het hoogspringen mooi tweede met 1m76 en tot slot elfde in de 4x400 meter. "Ik was met weinig verwachtingen afgereisd, aangezien ik nog niet aan honderd procent heb kunnen trainen. Het hoogspringen was dan ook met een aangepaste, rustige aanloop en ik heb er zo toch onverwacht een mooie 1m76 uitgekregen. Kogel was niet goed. De timing was niet goed. Daar is nog werk aan."

Als mede-zevenkampster kon Hanne Maudens/VS moeilijk achterblijven, en ook zij was in Heusden drie keer te bewonderen. Op de horden was ze tweede in 14.35, in het hoogspringen ging het naar 1m67 en een vierde plaats en in de 4x100 meter werd ze derde. "Het verliep allemaal niet ideaal vandaag. Ik begon net met hoogspringen op 1m67 en moest dan naar de horden. Die 14.35 is een goede tijd om het seizoen te starten, maar daarna moest ik direct terug naar hoog en heb 1m76 nipt gemist."