17/05

Tijdschema Allianz Belgian Championships bekend

bk-2021-outdoor
Na de Allianz Vlaamse Kampioenschappen richting we ons op de Allianz Belgian Championships. Het tijdschema van het BK alle categorieën kreeg intussen definitief vorm en de wedstrijden worden dit jaar gespreid over drie dagen, namelijk op 24, 25 en 26 juni 2022. Nog nieuw is dat de nationale titelstrijd plaatsvindt in Gentbrugge en niet in Brussel.

De Allianz Belgian Championships worden op vrijdagavond geopend met de reeksen van de 400m horden in het Wouter Weylandt stadion van Racing Club Gent in Gentbrugge. De thuispiste van Imke Vervaet/RCG en Bashir Abdi/RCG ontvangt het BK AC nadat het Koning Boudewijnstadion niet beschikbaar was in het weekend. Met het polsstokspringen, de 3000m steeple en het speerwerpen staan op vrijdagavond meteen drie finales voor de vrouwen gepland, terwijl de mannen op de eerste dag van het BK meteen strijden voor de titels in het discuswerpen, het hinkstapspringen, het kogelstoten en de 5000m.

Op zaterdag en zondag vinden de andere finales plaats, waardoor het publiek drie dagen lang kan genieten van de strijd voor de Belgische titels. Net zoals vorig staan ook de Belgische kampioenschappen voor atleten met een handicap, namelijk voor atleten met een fysieke handicap en met een visuele handicap, op het programma in Gentbrugge.

Het volledige tijdschema van de Allianz Belgian Championships vind je hier.