30/06

Thomas Van der Plaetsen verbaast zichzelf in het discuswerpen

thomas-vanderplaetsen

Thomas Van der Plaetsen.

Thomas Van der Plaetsen testte zich vrijdagavond in eigen Deinze in het discuswerpen en het kogelstoten. Met de discus kwam er een spectaculair persoonlijk record van 48m81 uit de bus.

Het persoonlijk record van Thomas Van der Plaetsen/DEIN in het discuswerpen stond al sinds 2014. Hij gaf al enkele keren aan dat hij dit jaar op training stukken verder dan ooit gooide, en nu is dat ook in competitie gelukt. Hij stelde zijn record in één keer met 4m33 bij. In een tienkamp levert zo'n bonus 90 punten op. "Dat het zo ver is, komt toch vrij onverwacht. Ik dacht op voorhand dat er zeker meer dan 46 meter zat aan te te komen, maar dit is toch nog net iets verder dan ik dacht te kunnen", sprak een tevreden Thomas na afloop. In het kogelstoten kwam hij in Deinze tot 13m57.

De regerende Europese kampioen tienkamp blijft in België tot aan het EK in Berlijn. Op het BK komend weekend opteert hij voor de combinatie polsstokspringen en 110 meter horden. "Ook Luik staat al zeker op de planning, en misschien hier en daar nog iets klein."