20/10

Stem op Fernando Oliva en Sportaround voor de Vlaamse Sportprijzen

vidts-noor-oliva-fernando-2021-eki-torun-belga-jasper-jacobs

Fernando Oliva en Noor Vidts na het EK Indoor

De genomineerden voor de Vlaamse Sportprijzen zijn bekend. In vier categorieën zijn telkens drie atleten, teams of organisaties genomineerd. In de categorie Topsportcoach van het jaar vinden we tussen de genomineerden iemand vanuit onze atletieksport terug. Fernando Oliva, trainer van Noor Vidts, maakt kans op de Vlaamse Sportprijs. In de categorie voor het Warmste Sportinitiatief maakt de Gentse vzw Sportaround van Bert Misplon en Bashir Abdi ook kans op de prijs.

Fernando als Topsportcoach van het jaar

Op donderdag 21 oktober reikt minister van Sport Ben Weyts in Gent de vier Vlaamse Sportprijzen uit. Naast het Vlaams Sportjuweel voor de beste topsportprestatie van 2021 worden nog drie prijzen uitgereikt. De Topsportcoach, Topsportversterker en het Warmste Sportinitiatief van het jaar worden ook in de bloemetjes gezet. Fernando Oliva ziet zijn jarenlange werk en inzet als trainer van meerkampster Noor Vidts, die een zilveren medaille behaalde op het EK indoor op de vijfkamp en een geweldige vierde plaats op de Olympische zevenkamp in Tokio, beloond met een nominatie als Topsportcoach van het jaar. Hij krijgt concurrentie van twee andere buitenlandse coaches. Namelijk de Nieuw-Zeelander Shane McLeod, coach van de Red Lions, en Marjorie Heuls, de Franse headcoach van het Belgische vrouwenteam artistieke gymnastiek.

Sportaround als Warmste Sportinitiatief

In de categorie voor het Warmste Sportinitiatief, dat initiatieven bekroont dat mensen in beweging zet en hen tegelijk samenbrengt, maatschappelijk vooruithelpt of het sociale weefsel in de buurt versterkt, vinden we een tweede genomineerde vanuit onze sport terug. Sportaround, de Gentse vzw die maatschappelijk kwetsbare kinderen via sport meer kansen wil geven op integratie en ontwikkeling, maakt ook kans op een Vlaamse Sportprijs. Sportaround werd mede-opgericht door Bert Misplon en Olympische medaillewinnaar op de marathon Bashir Abdi en biedt een waaier aan gratis of betaalbare sportactiviteiten aan in heel Gent. Zo zijn er verschillende wijkwerkingen opgezet en kunnen kinderen in meer dan 50 lagere scholen gebruik maken van het naschoolse sportaanbod.

Jouw stem telt!

Breng vandaag nog jouw stem uit en help Fernando en Sportaround om deze prestigieuze sportprijs in de wacht te slepen. Jouw stem kan hier uitbrengen.