14/04

Stage Cyprus: dagboek van Angel Agwazie

agwazie-angel-2021-belga

Angel Agwazie

Een groot deel Vlaamse atleten van hoog niveau vertoeft momenteel op trainingsstage op Cyprus. We vroegen enkelen onder hen naar hun dagboek. Wat eten ze? Hoelaat en hoeveel trainen ze? En hoe ontspannen ze? Vandaag hordespecialiste Angel Agwazie.

8u: Opstaan, en tegen 8u10 zitten we al aan het ontbijt. Wat ik eet, hangt af van de training, maar meestal ontbijt ik niet zo zwaar. Deze keer stond er een zware looptraining op het menu, dus at ik kleine pannenkoekjes met yoghurt en fruit. Het eten is hier lekker. Het buffet is superuitgebreid. Na het ontbijt doen we nog even andere kleren aan en poetsen we onze tanden.

9u30: Er stond maar één training op de planning, maar wel een stevige. Na loslopen en loswerken deed ik hordemobiliteit, hordesprongen, sledeloopjes en frequentie over hekjes en horden. Daarna volgde nog 250, 60, 180 en 50 meter snel.

Tijdens deze stage worden de trainingen steeds specifieker en gaan we naar steeds harder en meer rust. Patrick (Himschoot, haar coach, red.) is er ook bij, net als een paar anderen van de groep. In totaal blijf ik hier twee weken. Dit seizoen heb ik geen specifiek doel. Ik wil gewoon zo snel mogelijk lopen en zien wat dat brengt.

13u: Vaak heb ik na de training niet zo veel honger, maar deze keer was het sterven van de honger. Ik ging voor kip met gekookte aardappel met zure room in en sla.

14u: Na het eten heb ik languit in bed gelegen voor een stevig dutje van een uurtje. Zo’n middagdutje is eigenlijk wel een routine bij mij op stage, want ik ben vaak bekaf van de training, zeker als we er twee per dag doen. Het is fijn dat dat hier gewoon kan, even bijslapen. Thuis moet je dan naar school of heb je andere verplichtingen, hier is het alleen maar trainen, eten en slapen. Momenteel vind ik dat echt een leuke levensstijl en het is een droom om daar mijn beroep van te kunnen maken, maar als het ik maanden aan stuk zou moeten doen, zou ik wel nog een hobby zoeken, dat ik niet alleen atletiek heb. Te veel focus is ook niet goed.

15u: In de namiddag hadden veel atleten rust, dus zijn we naar de zee gegaan. We hebben wat gezwommen en gechild. Zelf train ik hier alle dagen twee keer, behalve woensdag en zaterdag één keer en zondag niet.

19u: Het avondeten is vaak in een thema, en nu was het Thaïse avond, dus heb ik een wok gegeten. Daarna hebben we nog wat pingpong gespeeld en gekaart.

22u: Ik lig met Rani Rosius op de kamer. Na het eten beslissen we meestal of we nog een film kijken, wat praten of iets actiever doen. Dat hangt af van hoe moe we zijn, maar deze keer zijn we na de pingpong alvast meteen in bed gekropen zonder nog tv te kijken.