10/12

Soufiane Bouchikhi knap vijfde

belgaimage-130234100-full

Soufiane Bouchikhi op weg naar een sterke vijfde plaats.

Soufiane Bouchikhi en Lander Tijtgat zijn zondag op het EK veldlopen in Samorin schitterend als vijfde en dertiende geëindigd.

Zowel Soufiane Bouchikhi/RFCL als Lander Tijtgat/VAC kozen voor een snelle start op de pijlsnelle bevroren omloop in Slowakije. Als het niveau zo hoog ligt als op een EK riskeer je dan om, indien er een klopje volgt, zwaar terug te vallen. Dat laatste overkam onze mannen echter hélemaal niet. Ze hielden geweldig stand. Soufiane leverde lang strijd om de medailles en zal, als de eerste ontgoocheling is gaan liggen, hopelijk erg trots zijn op deze vijfde plaats. Dat Lander na liefst vier jaar met niets dan blessureleed dertiende wordt, durven wij eigenlijk al een even straffe stoot te noemen.

Imana Truyers/CABW en Hanna Vandenbussche/AVR hadden niet hun dagje. Imana heeft het meer voor zwaardere omlopen, en kreeg bovendien met een valpartij af te rekenen. In het slot schoof ze nog wat op om uiteindelijk op 44 te finishen, Hanna kon niet leven met haar 61ste plaats.

Bekijk hier het overzicht van dit EK veldlopen in Slovakije.