19/07

Sofie Van Accom doet ritme op in Luik

-jas5971

Sofie Van Accom.

De vier A-atleten die woensdagavond naar de internationale meeting in Luik trokken, konden geen topresultaat neerzetten. Sofie Van Accom hield er wel een goed gevoel over aan haar 800m in 2:06.40, die in het teken stond van de Nacht in Heusden zaterdag.

De omstandigheden waren ideaal in Luik, en het publiek was massaal aanwezig. Daar zat vooral de aanwezigheid van lokale superster Nafi Thiam/RFCL voor iets tussen. Ze liep 13"55 in de 100m horden. Anne Zagré/RESC won in 13.00. Eline Berings/KAAG noteerde 13.42. "Mijn start was minder. Daarna liep ik wel een mooie race. Ik ben dan ook best tevreden met het gevoel", aldus Eline. "De hamstring en de rug zorgden de voorbije weken voor problemen, maar dat is opgelost. Mijn seizoensbeste van 13"19 zit erin in Heusden. "

Sofie Van Accom/ACHL werd zevende in de 800m. Vooral in de aanvangsfase ging het te snel voor de 1500m-specialiste. "We kwamen onder de 28 seconden door na 200 meter. Ik heb het altijd moeilijk in de eerste 200m, maar vandaag ging dat eigenlijk iets vlotter. Achteraf bleek toch dat het mij krachten had gekost. Tot 600m ging het nog, maar daarna niet meer. Ik ging wel vol in de verzuring met het oog op de 1500m zaterdag. Deze wedstrijd diende als doorgedreven training."

In het polsstokspringen geraakten zowel kersvers Europees beloftekampioen Ben Broeders/DCLA als tienkamper Thomas Van der Plaetsen/DEIN niet over hun aanvangshoogte van 5m20.  Ben miste wat scherpte en concentratie na zijn onverhoopte titel van zondag, Thomas had zich in de opwarming serieus bezeerd. Zijn polsstok brak bij het inspringen. "Ik kreeg de stok in mijn rug en die raakte mijn nieren. Vanaf dan had ik geen energie meer. Ik dacht ik er door de wedstrijdadrenaline weer zou doorkomen, maar dat was niet het geval. Ik ben niet op mijn topniveau, dat is duidelijk, maar ik zie mij in Londen wel boven de 8.000 punten uitkomen."