12/12

Simon Debognies staat drie maanden aan de kant

belgaimage-143034528-full

Simon Debognies hield aan zijn EK-passage in Tilburg een lange periode van inactiviteit over.

Vrede nemen met een 23ste plaats op het EK in Tilburg was al een zware brok voor Simon Debognies, maar nu kreeg hij nog slechter nieuws te slikken: met een breuk in de voet staat hij liefst drie maanden aan de kant.

Een val aan het begin van de tweede ronde leverde Simon Debognies/OEH in de Beekse Bergen felle pijn en een stevige terugval op. Hij besefte onmiddellijk dat het wel eens om een ernstige blessure zou kunnen gaan, maar kilometers lang doorzetten voor het Belgisch collectief maakte het verdict nog zwaarder dan gevreesd: een breuk in een middenvoetsbeentje in de linkervoet, zes weken in het gips.

"Ik had mij verwacht aan iets ernstigs, maar dit had ik eerlijk gezegd niet zien aankomen", klinkt het aangedaan bij Simon. "Het is de eerste keer dat ik met zo'n tegenslag te maken krijg, dus het raakt mij wel diep. Toen de dokter de diagnose uitsprak, was het dus wel een echte klap. Ondertussen kan ik het toch al iets positiever bekijken dankzij de vele steun rondom mij. Ik zal dan ook blij zijn als ik van mijn gips verlost zal zijn en mij weer iets meer atleet zal kunnen voelen."

De revalidatie van de specialist van de 10.000 meter kan dus over zes weken beginnen, maar ook dan is lopen nog niet aan de orde. "Dat zal pas voor binnen ongeveer drie maanden zijn. Long way to go, maar we komen er wel!"

De blessure heeft nog meer gevolgen voor Simon, want hij zou in januari in principe aan een intensieve opleiding van tien weken bij Defensie beginnen, om daar vervolgens profatleet te worden. Die timing moet nu bijgesteld worden. "Dat maakt de klap zwaarder, want ik keer ernaar uit om aan mijn opleiding te beginnen. Die zal ik nu later op het jaar starten."