25/06

Sietske Lenchant: de nieuwe verantwoordelijke vorming en opleiding van de Vlaamse Atletiekliga

lenchant-sietske-2020-gent-training-topsportschool-3
De Vlaamse Atletiekliga heeft er een nieuwe werknemer bij. Sietske Lenchant is sinds kort aan de slag als verantwoordelijke vorming en opleiding. Hiervoor was Sietske al halftijds aan de slag bij de federatie als trainer meerkamp-springen aan de Topsportschool. Ze blijft actief op de Topsportschool en combineert het training geven met haar nieuwe functie.

Sietske Lenchant is geen vreemde in de atletiekwereld. Als meerkampster toonde ze haar talent door een reeks Belgische en Vlaamse titels te behalen in verschillende disciplines. Als cadet sprong ze een BR verspringen indoor en als junior een BR hinkstapspringen outdoor. Het verspringrecord is ze intussen kwijt aan Hanne Maudens, maar het record in het hinkstapspringen staat nog steeds op haar naam. Sietske heeft ook meermaals de Belgische kleuren verdedigd op het European Team Championships en vorig jaar zelfs op de European Cup meerkampen. Om maar aan te tonen dat de atlete van ROBA goed uit de voeten kan op een atletiekpiste.

Als verantwoordelijke vorming en opleiding lig de focus op de organisatorische kant van het bijscholings- en nascholingsaanbod van de Vlaamse Atletiekliga. Zoals cursusdata en -locaties vastleggen, docenten aanstellen, cursussen up-to-date houden en het organiseren van de VAT-dag. Dit deel van Sietskes takenpakket omvat 70%. Hierdoor wordt haar functie als meerkamptrainer teruggebracht naar 30%. De leerlingen op de Topsportschool hoeven dus geen afscheid te nemen van Sietske.

Omdat de combinatie trainen op niveau en voltijds werken moeilijk ligt, zal Sietske zich meer richten op een aantal disciplines en stilaan de overstap maken van atleet naar trainer. Als Master LO met als afstudeerrichting Training en Coaching Atletiek en Trainer A Meerkamp heeft Sietske alvast meer dan genoeg bagage om een hoop nieuwe trainers en atleten op te leiden.