13/07

Selectie EYOF bekend

sonneville-camille-2022-eku18-jeruzalem-belga-2-min

Camille Sonneville

Op de vooravond van de wereldkampioenschappen in Eugene blikken we al vooruit naar het European Youth Olympic Festival. De EYOF vindt plaats van 24 tot en met 30 juli in het Slovaakse Banska Bystrica en de Belgische delegatie met vijf atleten werd vandaag officieel bekend gemaakt.

Op het EKU18 kwamen al twee scholieren in actie, die zich als eerstejaars ook wisten te plaatsen voor de EYOF. Camille Sonneville/KAAG liep een knappe reeks in Jeruzalem, maar in de halve finales ging het mis. Sonneville raakte de laatste horde zwaar en kwam net niet ten val. Op de EYOF krijgt ze een nieuwe kans om zich internationaal te tonen. De tweede EK-ganger is ook van Gentse komaf met clubgenoot Sem Serrano/KAAG. Als eerstejaars strandde Serrano in Jeruzalem in de reeksen van de 2000m steeple, maar op de EYOF krijgt Serrano ook een nieuwe kans om internationale ervaring op te doen.

De hordelopers deden het uitstekend op het EKU18 en in Banska Bystrica krijgen we met Martin De Greef/CSF ook een Belg op de hoge horden. Op de 1500m plaatste Reda Aouragh/RESC zich op het laatste moment voor de EYOF. En met Ylio Philtjens/DCLA komt ook een Belg in actie in een kampnummer. Philtjens komt uit in het polsstokspringen om zich te meten met zijn Europese leeftijdsgenoten.

Alle info over de EYOF vind je hier.