12/07

Selectie Europese junioreskampioenschappen in Grosseto

eku20-2017
18 jonge Belgen en drie estafetteteams zullen deelnemen aan de 24ste Europese junioreskampioenschappen in Grosseto.

Daarmee werden alle atleten die voldeden aan de vooropgestelde limieten, weerhouden in de definitieve selectie. De groep van 8 meisjes en 10 jongens wordt nog verder uitgebreid met drie estafetteteams. Zowel de meisjes als de jongens voldeden aan de 4x100m-eisen en daar werd ook een 4x400m-jongensteam aan toegevoegd.

Deze tweejaarlijkse Europese junioreskampioenschappen hebben al een langere traditie dan de beloftenkampioenschappen die morgen – donderdag – in de Poolse atletiekstad Bydgoszcz op gang worden geschoten. De eerste Europese titelcompetities voor de ‘-20’ werden begin september 1970 in het Parijse Colombes gehouden. Volgende week, van 20 tot en met 23 juli, is Grosseto al aan een 24ste editie toe.

Ons land keerde al 13 keer met een Europese junioreskampioen(e) naar huis, aangevuld met 14 keer zilver en evenveel keer brons. Slechts drie keer stond België niet in de medailletabel (1985 Cottbus, 1997 Ljubljana en 2003 Tampere). De vorige editie in Eskilstuna was bijzonder succesvol voor onze jonge atleten met twee Europese kampioenen (Nenah De Coninck en Renée Eykens) twee keer zilver (Hanne Maudens en Simon Debognies) en een keer brons (Dieter Kersten).

Bekijk hier de complete Team Map.

Bekijk hier het overzicht van de EK Juniores.