16/10

Rutger Smith wordt kwaliteitsmanager werpen

120630-097

Rutger Smith.

Gewezen Nederlandse topper Rutger Smith werd door Atletiek Vlaanderen aangeworven als kwaliteitsmanager voor de werpnummers. Rutger Smith zal verantwoordelijk zijn voor de opvolging van beloftevolle atleten en ondersteuning van hun trainers, en de begeleiding van de talenten in de Topsportschool en de regionale werking.

Rutger Smith (geboren op 9 juli 1981) heeft een geweldig internationaal palmares als kogelstoter en discuswerper. Hij stond liefst drie keer op het podium van een wereldkampioenschap: zilver in het kogelstoten 2005 (Helsinki) en dubbel brons (kogel-discus) twee jaar later in Osaka. Daaraan voegde Rutger nog twee zilveren Europese kogelmedailles toe: outdoor in Helsinki 2012, indoor in Madrid 2005. Twee extra bronzen Europese medailles (kogel Göteborg 2006 en discus Helsinki 2012, waar hij dus ook twee keer op het podium stond), brengen zijn totaal aan internationale kampioenschapsmedailles op 7. Zijn beste Olympisch resultaat haalde Rutger in het Vogelnest van Peking 2008 met twee keer een 7de plaats. Zijn verste worpen werden 21m62 (2006) en 67m77 (2011) opgemeten. Hij gooide in zijn sportloopbaan de kogel liefst negen keer voorbij de 21 meter en zijn discus landde evenveel keer voorbij de 66 meter-grens.

Vanaf heden komt Rutger Smith dus de topsportwerking van Atletiek Vlaanderen onder leiding van technisch directeur Max De Vylder, mee ondersteunen en wordt hij één van de vier kwaliteitsmanagers. Rudi Diels (sprint, horden), Rik Didden (afstand) en Fernando Oliva (springen-meerkamp)  zijn de drie andere collega’s van Rutger Smith.