24/09

ROBA wint Beker van Vlaanderen pupillen en miniemen

jdc-7270

ROBA mocht vieren in Oordegem.

Atletiekclub ROBA heeft zaterdag in Oordegem op overtuigende wijze de finale van de Beker van Vlaanderen voor pupillen en miniemen gewonnen.

Nog één interclubwedstrijd restte er dit seizoen en dat was de finale van de Beker van Vlaanderen voor pupillen en miniemen. Via de schiftingen in april hadden 12 teams zich verzekerd van een stek in de A-finale. De Vlaams-Brabantse club ROBA beschikte over het sterkste jeugdlegioen. Na een dagje jeugdatletiek waarin teamspirit en beleving centraal stonden, prijkte ROBA bovenaan met 325 punten. AVT (305,5 pt.) en ACHL (276 pt.) mochten mee op het podium. AVLO, thuisclub Vlierzele Sportief en ESAK maakten de top zes verder vol. De inrichtende club VS leverde puik werk qua organisatie. Het drukke schema werd vlot gebolwerkt. Voor de talrijk aanwezige jeugdatleten werd de Bekerfinale een hoogdag om nooit te vergeten. De Bekerfinale haalde mooie statistieken met 624 deelnemers in totaal. 

Voor het eerst stonden er ook B- en C-finales geprogrammeerd en die nieuwigheid werd algemeen positief onthaald. In de  B-finale in Roeselare haalde de thuisclub het met 328 punten. In de C-finale in Diepenbeek ging AVKA met de winst aan de haal en STAX won de C-finale in Merelbeke.  

De uitslag van de A-finale is hier te bekijken.