29/09

ROBA en VOLH steken nationale Ekidentitels op zak

mini-jdc-1438-00001

De winnende mannenploeg van ROBA.

ROBA bij de mannen en VOLH bij de vrouwen mogen zich een jaar lang Belgisch kampioen Ekiden noemen. De Oost-Brabanders en de Oost-Vlamingen haalden het met ruime voorsprong onder een stralend herfstzonnetje op de Heizel.

Al behoorlijk snel was duidelijk dat ROBA over het sterkste clubteam beschikte bij de mannen, en vooral Cedric Van De Putte, Pieter Verschoren en Kevin De Kerpel maakten indruk. ROBA liep uiteindelijk afgetekend naar de derde plaats in de algemene klassering in 2u14:49, na de commerciële teams WILL (van slotloper Isaac Kimeli) en Saucony (van slotloper Amaury Paquet). Spannender was het om de tweede plaats bij de clubs. AC Geraardsbergen kon uiteindelijk Herve afhouden. Voor ACG was het vooral master Stijn De Vulder die het verschil maakte, met de snelste individuele tijd van alle tweede lopers (10km).

Atletiek Volharding (2u56:09) haalde het bij de vrouwen voor AC Hamme (2u58:41) en AC Geraardsbergen (3u00:16) . De sterkste vrouwen kwamen zonder meer voor het commerciële Yellow Armada uit. Een impressionant sterke Nina Lauwaert liep net als haar vijf collega's de snelste splittijd, waardoor de Armada meer dan twee minuten onder de snelste Belgische tijd ooit dook en finishte in 2u28:50. 

 Bekijik hier de resultaten.