12/07

Renée Eykens opnieuw op alternatieve trainingen aangewezen

renee

Renée Eykens

De pijnlijke voet die Renée Eykens al sinds het winterseizoen parten speelt, geraakt maar niet onder controle. De blessure is de laatste weken zelfs nog verergerd. Toch blijft de 800 meterspecialiste de moed erin houden met het oog op Berlijn.

"Samen met de dokter en de kinesist doen we er alles aan om mijn voet onder controle te houden, maar de laatste weken zijn we die controle wat verloren", vertelt Renée Eykens/KAPE. In de winter leek het nog om een vervelend maar niet al te ernstig kwaaltje te gaan, maar vele maanden verder blijft de voet toch bijzonder moeilijk doen. "In de winter had ik last van stijfheid, maar met losrollen en stretchen geraakte dat vlot onder controle. Sinds de IFAM is het verergerd. Het is zoeken en afwisselen tussen fietsen, zwemmen en lopen. Ondertussen heb ik zelfs al meer dan een week niet meer gelopen. Ik ben wel een goeie zwemmer aan het worden", grapt Renée. "Maar Berlijn komt dichtbij en ik wil snel terug de looptrainingen kunnen hervatten."

Veel kan er momenteel niet gedaan worden om de voetblessure te genezen, behalve het seizoen vroegtijdig afbreken. "Maar dat is eigenlijk geen optie voor mij. Ik doe er alles aan om in Berlijn te geraken, en liefst honderd procent fit en in vorm. Ik blijf het positief bekijken, maar het is vervelend dat er na elke opsteker weer een dalletje volgt. Door een beet heb ik nu ook nog antibiotica moeten nemen. Veel meer pech kan er volgens mij niet meer bij komen, dus hopelijk gaat het vanaf nu alleen nog maar de goeie kant op."

Staan er nog wedstrijden op planning voor Renée, voor ze richting EK trekt, waarvoor ze al geplaatst is? "Het is absoluut aangewezen om die op het EK in de benen te hebben. Maar momenteel is het vooral afwachten wat de voet zegt, en ook hoeveel conditie ik verloren ben. Ik hoop nog altijd op de Nacht van de Atletiek, maar dat wordt lastig." Gelukkig was er vanop het studiefront - Renée studeert kinesitherapie - wel goed nieuws. "Op mijn examens ben ik er, hoewel het best zwaar was, op alles door geraakt. Dat was fijn nieuws. Daar ben ik nu even helemaal vanaf."