18/04

Registratie atleten voor Universiade

omslag-world-university-games
De World University Games, beter gekend als de Universiade, vinden deze zomer plaats in het Chinese Chengdu van 30 juni tot en met 5 juli. Voor atleten die interesse hebben in deelname aan het tornooi is extra informatie beschikbaar, onder meer over het vooraf registreren, de coronamaatregelen ter plaatse en de kosten voor deelname.

De kosten voor deelname aan het tornooi worden door de atleet zelf gedragen. Dankzij de Chinese overheid zijn verschillende kosten wel drastisch verlaagd. Zo zal de kostprijs voor een vliegticket niet meer dan 500 euro bedragen en is de dagelijkse eigen bijdrage in het sportersdorp verlaagd van 70 euro per dag naar 10 euro per dag.  

Gezien er zeer strenge corona regels die gelden in China kan er maar vanaf een aantal vliegvelden in Europa (rechtstreeks) worden gevlogen. Voor België zijn de dichtstbijzijnde vliegvelden die van Parijs en Frankfurt. Er worden vanuit die steden extra chartervluchten ingezet om alle sporters en begeleiders in een ‘closed loop’ te behouden. Deze charter vluchten zullen dus niet meer dan 500 euro kosten. Wanneer men niet rechtstreeks naar Chengdu vliegt, moet je eerst 10 dagen in isolatie. In Chengdu zelf mag niemand het sportersdorp verlaten en mag niemand zich mengen onder de lokale bevolking. Er kunnen dus ook geen daguitstappen gepland worden na de wedstrijden.

Atleten die interesse hebben om deel te nemen (ook al hebben ze zich nog niet gekwalificeerd) moeten vóór 26 april de volgende online formulieren invullen: Universiade 2022 - Candidature | ASEUS. Het invullen van de formulieren betekent natuurlijk niet dat een atleet ook definitief zal deelnemen, want daarvoor moet worden voldaan aan de selectiecriteria van de KBAB. Maar als een atleet zich eenmaal weet te kwalificeren, maken de reeds ingevulde formulieren het accreditatieproces een stuk makkelijk. Andersom geldt hetzelfde: indien een atleet deze formulieren niet voor 26 april invulde, dan kan dit de definitieve inschrijving moeilijker maken.

Alle info over de World University Games vind je hier.