17/12

Recordregen tijdens G-indoor

60m-vrouwen-kv

Recordregen tijdens G-indoor

Zo'n 100 atleten met een fysieke handicap of een verstandelijke beperking namen zondag deel aan de G-indoor athletics, inmiddels een vaste waarde in het winterprogramma. De competitieatleten streden er om de Belgische titels, anderen namen deel aan het recreatieve luik en enkeleingen waagden zich voor het eerst in een atletiekwedstrjd en namen promotioneel deel.

De gemoedelijke sfeer, de waardering voor deze atleten, de veerkracht van organisatoren en juryleden zorgen ervoor dat dit een heus atletiekfeest is waarbij de prestaties mogen gezien worden. Liefst 23 Belgische records sneuvelden tijdens dit event!

Geen toppers aan de start. Voor hen is het indoorgebeuren geen prioriteit. Wel veel jonge talenten die ons hoopvol naar de toekomst doen kijken. Zo toonde Kiara Maene/AVT-20 in de spurt dat haar jonge samenwerking met coach Johan Baerts rendeert. ZIj verbeterde zich zowel op de 60m als op de 200m en verpulverde beide BR's. In het wheelen ging de aandacht naar G-sport talenten Johannes Balbaert/GSV-53, die naar 11.95 snelde, en Cécile Goens/KAAG-33 die met haar herziene 33-classificatie een nieuw BR liet noteren.
Van Waalse zijde waren het vooral de WS-atleten die opvielen. Simon Clinquart/46 en Ilias Ben Kaddour/63 lukten de spurtdubbel bij de mannen terwijl clubgenoot Remi Kizito/54 zowel in het zittend werpen als over 60m wheelen de besttijden aanscherpte. Marina Molina/WS, een jonge atkete met dwerggroei, zette twee nieuwe BR's in de tabellen over 60m en in het kogelstoten.
Chloé van Elslande/JSMC-47 lukte eveneens twee BR's in de niet alledaagse combinatie van 60m en 800m.

Om een beeld te geven van de handicaps van bovenstaande atleten hieronder een bondig overzicht:
Klasse 31-34: atleten met een hersenletsel, rolstoel gebonden (wheelers / zittende werpers)
Klasse 35-38: atleten met een hersenletsel, niet rolstoel gebonden (staande atleten)
Klasse 40-46 en 62-64:  atleten met dwerggroei of met amputaties, niet rolstoel gebonden (staande atleten)
Klasse 51-58: atleten met ruggenmergletsels en amputaties, rolstoel gebonden (wheelers / zittende werpers)
Klasse 71: framerunners

En terwijl het gros van de atleten hun Belgisch Kampioenschap betwistten genoten een 15-tal atleten van hun recreatief programma met een 60m spurt, balwerpen, verspringen, vortexwerpen en een uithoudingsloop. En ook zij waren fier op hun herinneringsmedaille aan het eind van de dag.

4x200m
5 mannenteams en 3 vrouwenteams streden aan het eind van de dag nog voor de Belgische medaille over 4x200m. Het team van AV Lyra-Lier met Housley, Somers, Michielsen en Van Velthoven kon het goud in de wacht slepen. De sterke eindsprint van Connor Van Velthoven, die eerder de 60m won in 7.72, zorgde voor een bijkomend BR van 1.50.92.
Bij de vrouwen ging de 4x200m titel naar Houtland AC.

tekst:  Paula Vanhoovels
foto:   Eddy Vanden Broeck

Deze G-indoor is een samenwerking met G-sport Vlaanderen en Sport Vlaanderen.

verbeterde-brs-g-indoor
maria-molina
david-delespesse-kv
logosportvlaanderen-partner