29/08

Play True Day

play-true-kim

Play True Day

Tijdens het weekend van 31 augustus tot en met 2 september staat de sportbeleving in het hele land in het teken van de “PLAY TRUE DAY”, een sensibiliseringscampagne voor dopingvrije sport. Ook de rest van de maand september staat een faire sportbeleving in de schijnwerpers.

Play True Day: allemaal samen voor een dopingvrije sport!

Het Wereldantidopingagentschap (WADA) moedigt alle landen aan om jaarlijks zo’n Play True Day te organiseren. Op initiatief van de vier nationale antidopingorganisaties (deze van de drie gemeenschappen en van de gemeenschappelijke gemeenschapscommissie van Brussel) wordt, in samenwerking met het BOIC (Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité), de AISF (Association Interfédérale du Sport Francophone), de VSF (Vlaamse sportfederatie) en de Sportrat der Deutschsprachigen Gemeinschaft, voor de eerste maal een sporttakoverschrijdend sensibilisatieweekend georganiseerd rond de dopingvrije sport onder de naam “PLAY TRUE DAY”.

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters, die de Europese Unie vertegenwoordigt binnen het WADA, is enthousiast over het initiatief: “Samen met alle partners en mijn collegaministers van Sport willen we dit initiatief als een hefboom gebruiken om een sportgemeenschap te creëren waarin zuivere sporters zegevieren.  Het is hartverwarmend vast te stellen dat nagenoeg iedereen, grote en kleine sportfederaties, professionele organisaties en amateursporten, gemeenschapsoverschrijdend meewerken aan het uitdragen van deze universele boodschap.”

De ‘aftrap’ wordt gegeven tijdens de AG Memorial Van Damme van vrijdag 31 augustus. De organisatoren van ‘ lands grootste atletiekmeeting zijn enthousiast om als finaleorganisator van de IAAF Diamond League de roep voor een zuivere sport mee uit te dragen. Ze zullen met overtuiging gastheer spelen voor de bevoegde ministers en de voorzitters van de partnerfederaties die dit engagement om samen verder werk te maken van de strijd tegen doping opnemen. En wie anders dan Kim Gevaert is beter geplaatst om als ambassadrice van de actie de boodschap mee uit te dragen?

Meer dan 20 Vlaamse sportfederaties hebben hun medewerking verleend om in één van de komende weekends één of meerdere activiteiten in het kader van de Play True gedachte te laten plaatsvinden. Zo zullen de deelnemers aan het Belgisch Kampioenschap voor cadetten en scholieren, op 8 en 9 september te Kessel-lo, een Play True armbandje dragen om deze anti-doping actie mee te ondersteunen.