12/01

PKX West-Vlaanderen: Steven Casteele een klasse te sterk

559

Steven Casteele.

716 crossers trokken bij het PK-cross in Diksmuide de spikes aan. Dat was amper 19 minder dan het record twee jaar geleden in Beernem. Alexander Diaz Rodriguez, vorig jaar voor de 7de keer de beste en Jetro Vanhecke/HCO, in 2019 2de, ontbraken. De titelverdediger stapte naar het Oost-Vlaamse AC Deinze over en Jetro paste wegens rugklachten. De bezetting was er niet minder om.

Steven Casteele/KKS, vorig jaar de beste korte crosser bij het PK, dook voor de eerste keer bij het PK lange cross op. De 25-jarige Wevelgemnaar kwam proefstomen voor de CC in Hannut. Hij verdedigt  daar een 6de plaats. Steven dook na een wachtronde vooraan op en soleerde daarna exact één minuut voorsprong bijeen. Simon Mestdagh/HAC, de survivalkampioen van weleer, nam halfweg in de klimzone afstand van clubmakker Ward D’Hoore/HAC. Oostkampnaar Simon Mestdagh, 1ste in 2015, werd dus 2de. Ward D’Hoore werd net als vorig jaar in Meulebeke 3de. De 2de van het BK-outdoor 5000  piekt naar het BK-indoor 3000m. Ieperling Jonathan Goudeseune/FLAC, 11de in de CrossCup in Mol, kwetste zich lichtjes na zijn veldloopzege op 16 december in het Franse Liévin en maakte als 4de dan ook niet zijn sterkste indruk.

Veel spannender verliep de strijd bij de lange vrouwencross. Een trio van AV Roeselare beet rondenlang de spits af. Saskia Vens/AVR loste halfweg. Halve en hele marathonspecialiste Annelies Deketelaere/HAC remonteerde haar en eiste het brons op in haar eerste veldloop van het seizoen. Evy Pieters/AVR probeerde daarna 27-jarige Gitse Sofie Gallein los te gooien. De 33-jarige Eernegemse slaagde daar in de slotronde in en behaalde haar 4de PK-titel lange cross. Zij deed het eerder in 2012, 2014 en 2015. Masterkampioenen Misha Declerck/AVMO en Melissa Nobus/AVMO gingen tevens de beste juniores Tibaut Vandelannoote/FLAC en Jani Montaigne/AVR vooraf.

Bekijk hier de site van het organiserende MAC Westhoek.