12/01

PKX Vlaams-Brabant: Tordeur en Vanderlinden meer dan één maatje te groot

-ldq7321

Laurens Vanderlinden.

AC Pajottenland trok met zijn PK naar Gooik, en dus niet meer naar Lennik, maar ook op de nieuwe locatie was het één groot modderbad. Bij de vrouwen trok Nele Tordeur als beste door de blubber, bij de mannen stond er geen maat op Laurens Vanderlinden. Twee keer prijs voor DCLA dus.

De lange crossen bij vrouwen en mannen kenden een gelijkaardig verloop in Gooik. Eén iemand die er al bij de start vandoor ging, en de voorsprong alleen maar verder uitbouwde. Bij de vrouwen was dat Nele Tordeur/DCLA. Ze was buiten categorie, Jolien Vandemoortele/ROBA en Eline Vancraenenbroeck/DAC konden het dichtst in de buurt blijven. In diezelfde race waren Luna De Troyer/DAC en Mona Rahmé/DCLA  - die lang het initiatief van de achtervolging nam - respectievelijk beste juniore en master.

Laurens Vanderlinden/DCLA dubbelde bij de mannen een zeer aanzienlijk deel van concurrenten en ploeterde bijzonder vlot door de Pajotse modder. De kloven waren enorm, want zilveren Jef Torbeyns/DAC gaf 45 seconden toe, maar had zelf ook 55 seconden bonus op bronzen Pieter Verschoren/ROBA. Beste junior en master waren Wout Debroyer/DCLA en Koen Penninckx/GRIM.

De veldloopnamiddag in Gooik werd afgesloten met de korte crossen. Bij de vrouwen was Hanne Pardaens/ACP baas, een mooie zege voor de organiserende club, bij de mannen Kevin Kavi/VAC.

Bekijk hier de website van het organiserende AC Pajottenland.