12/01

PKX Antwerpen: AC Break met Van Peborgh en Vanthillo

van-thillobritt

Britt Vanthillo (links) en Elke Godden.

Nick Van Peborgh/ACBR behaalde in Essen zijn vierde provinciale veldloopschildje in vijf jaar tijd. Britt Vanthillo scoorde in haar achtertuin haar derde titel.

De verwachte tweestrijd tussen de twee topfavorieten Yannick Michiels/VMOL en Nick Van Peborgh/ACBR duurde maar tot halfweg koers. In de tweede helft nam de 36-jarige Van Peborgh de bovenhand op de wereldjaarranglijstaanvoerder van het oriëntatielopen die vrede moest nemen met zilver. Vincent Bierincx/ACHL  behaalde brons.
Meer spanning bij de vrouwen. Titelhoudster Elke Godden/AVKA en lokale favoriete Britt Vanthillo/ACBR gaven elkaar weinig toe. Godden deed er alles aan om Vanthillo af te schudden, maar die plooide niet. In de laatste 400m perste de van Essen naar Ekeren uitgeweken loopster nog een versnelling uit de verzuurde benen op weg naar goud. Godden moest zich tevreden stellen met zilver. Kaat Vermeulen/ACHL mocht het brons om haar hals laten hangen.
Renée Eykens/AA won als doorgedreven training met overwicht de korte cross. In die korte cross bij de mannen triomfeerde Jonas Van Den Bosch/ACHL nadat hij in de slotmeters voorbij Otto Vanluchene/LYRA vlamde. Glen Laurens/HULS en Katleen Dillen/LYRA waren de beste masters en Lukas Maes/OLSE en Sara Engelen/ATAC triomfeerden voor het tweede jaar op rij bij de juniores.

Bekijk hier de website van organisator Essense AK.