04/02

PK West-Vlaanderen: nummer zes voor Alexander Diaz Rodriguez

sized-beernem-pk-veldlopen-1419

Alexander Diaz Rodriguez wint voor eigen volk bij de seniores in Beernem. De tweede provinciale veldloopkampioen met 39 jaren op de teller.

Alexander Diaz Rodriguez/BEHO plezierde zijn Beverhout, dat in Beernem als West-Vlaams organisator optrad, met een 6de PK-crosstitel bij de seniores.

De 39-jarige Bruggeling verwachtte het niet, na een 3de plaats op 22 seconden van Ward D’Hoore/HAC drie weken eerder in Maldegem. 16 jaar jongere Ward viel verzwakt door ziekte na 4 km vooraan weg en kwam als 4de aan. Een eerder geloste Jan Petralia/AVMO hield hem nog van het brons. De Tieltse BO-leraar voerde aanvankelijk samen met Bruggeling Simon Mestdagh/HAC de forcing. Zij kregen Alexander Diaz Rodriguez niet los en moesten gas terugnemen. Alexander Diaz Rodriguez kon het ritme wel volhouden en won na 9600 m met 27 seconden voorsprong van Simon Mestdagh (2de).

Evy Pieters/AVR mikte op een 4de seniorestitel bij de vrouwen. Zij nam meteen het commando in handen en hield dat 2 ronden vol. Een trio bleef in haar spoor. De 30-jarige Eernegemse wilde net als vorig jaar opgeven, maar nam na 10 seconden stilstaan op aanraden van trainster Veerle Dejaeghere de draad weer op. Zij bleef 5de en 3de seniore. Eén en ander zette Annelies Deketelaere/HAC aan om zelf het tempo in handen te nemen. De 31-jarige Hoogleedse marathonspecialiste kreeg masterkampioene Charline Vanneste/AVMO, die 3de werd, los. Lynn Dekeyser/FLAC begaf niet en spurtte Annelies Deketelaere voorbij. De Koekelaarse ging als eerste juniore ooit bij een PK-cross alle seniores vooraf. Annelies troostte zich met een eerste seniorestitel bij een PK-cross. Elien Danneels/HAC uit het nabijgelegen Wingene werd ondanks hielspoor 2de. 736 lopers haalden de uitslagen. Dat waren er 16 meer dan 4 jaar geleden in Torhout en dus een record.