17/01

PK West-Vlaanderen: Goudeseune snelt naar goud voor Casteele

goudeseune-jonathan-2022-pk-veldlopen-eernegem-pds

Jonathan Goudeseune

De West-Vlaamse crossers trokken gisteren richting Eernegem waar Houtland AC zijn schouders onder de provinciale titelstrijd had gezet. Met 711 deelnemers trok het PK een ruime delegatie atleten aan voor de eerste titelstrijd van het nieuwe jaar. Bij de seniores snelde Jonathan Goudeseune en Lotte Claes naar een knappe overwinningen.

Bij de cadetten was tweedejaars Fran Vandeputte/FLAC de beste voor drie eerstejaars, waarvan clubgenote Lieke Lietaert/FLAC zich de nieuwe provinciale kampioene mag noemen. Bij de jongens was Willem Renders/HCO overtuigend de beste. Tweedejaars Renders won met ruime voorsprong op Matis Loosvelt/AZW. Bij de eerstejaars was het goud wel voor Atletiek Zuid West met Seppe Vanoverbeke/AZW, die het als vierde nipt haalde voor Tiago Dekie/AVMO.

Maaike Vander Cruyssen/AZW maakte haar favorietenrol waar bij de scholieren. Ze pakte de overwinning en de titel bij de tweedejaars. Margot Tanghe/AVMO werd tweede en pakte de titel bij de eerstejaars scholieren. Bij de jongens haalde Balder Van Eenoo/HAC de overwinning en titel bij de tweedejaars binnen voor Jerome Kindt/AVR. Miro Verledens/FLAC liep niet veel later als derde binnen en pakte zo als eerstejaars de provinciale titel. In dezelfde wedstrijd kwamen de masters 50+ aan de start. Bij de vrouwen was Sabine Dejaeghere/AVR de beste met een provinciale titel bij de W55 erbovenop. Bij de mannen was Joost Pauwelyn/FLAC (M50) de snelste master met een kleine voorsprong op Thierry De Vreese/ACB.

Bij de seniores vrouwen was Lotte Claes/AVMO aan het feest. Ze haalde het voor Saartje Speleers/OB, die als tweede wel de provinciale titel bij de masters W45 binnen haalde. Julie Voet/AVR finishte als zevende en eerste juniore. Bij de mannen was de titel voor een sterke Jonathan Goudeseune/FLAC die het haalde voor Steven Casteele/KKS. Misha Declerck/AVMO was de beste master met een overwinning in de gecombineerde juniores en masters cross. Declerck pakte de titel bij de M35, Stijn Fincioen/OB werd tweede en provinciaal kampioen bij de M40. Viktor Leenaert/AZW werd vierde en eerste junior.

Op de kortste cross van het weekend, want de West-Vlaamse korte cross voor de vrouwen was met zijn 1575 meter nipt de kortste cross over alle provincies heen, was Nore Vandekerckhove/HAC de beste voor Evy Pieters/AVR. Bij de mannen was Michiel Vanhuysse/AZW de beste voor Simon Blanckaert/MACW.

De volledige uitslag van het PK Veldlopen West-Vlaanderen vind je hier.