15/01

PK Vlaams-Brabant: Yewbdar Denys en Yorick Van De Kerkhove

pkvilvoorde-4

Yorick Van De Kerkhove (midden met nummer 2797) op weg naar de Vlaams-Brabantse titel.

Veel spanning heeft de strijd om de provinciale titels in Vlaams-Brabant, in een lichtjes glibberig Park Drie Fonteinen in Vilvoorde, niet opgeleverd. Bij de vrouwen stak Yewbdar Denys erbovenuit, bij de mannen was Yorick Van De Kerkhove een klasse te sterk.

Het was al in de allereerste rechte lijn dat Yewbdar Denys/DCLA in de lange cross bij de vrouwen afstand nam van de concurrentie. Die concurrentie zou haar nooit meer terugzien. Haar clubgenote Mona Rahmé/DCLA was de tweede in de wedstrijd, maar zij kwam bij de masters uit. De tweede seniore was Eline Van Craenenbroeck/DAC. Vicky Vanluyten/DCLA maakte het podium compleet. In dezelfde wedstrijd was Julie Janssens/OEH de beste juniore.

De spanning bleef er ietsje langer in tijdens de lange cross bij de mannen, want Vinnie Van Puyvelde/ROBA schoof mee met zijn clubgenoot Yorick Van De Kerkhove/ROBA. Alleen bleek Yorick uiteindelijk toch een ferm maatje te sterk. Vinnie was tweede, brons ging naar Lode Timmersmans/ACP.

De korte cross bij de vrouwen kreeg helaas maar drie deelneemsters aan de start – je kan je afvragen of ze dan wel ingericht moet worden – en kreeg Hanne Van Loock/DCLA als winnares. Bij de mannen was Jelle Bulens/DAC de primus op de korte cross.

Bij de cadetten meisjes zijn Jana Huybrechts/ACKO en Noor Peeters/ROBA de nieuwe provinciale kampioenen. Bij de jongens zijn dat Erjen Stiers/DCLA en Mathis Ooms/SPVI. Bij de scholieren meisjes waren clubgenotes Marie-Laure Noë/DCLA en Noor Jacques/DCLA de sterksten. Bij de jongens waren dat Semeon Vandenplas/DCLA en Daan Lievens/VAC. Bij de juniores was diens broer Mathis Lievens/VAC heer en meester.