27/01

PK veldlopen Vlaams-Brabant: Tasama en Wyns bezorgen thuisclub de titels

dsc-1221

Jenna Wyns was met voorsprong de beste seniore in de eigen organisatie van Vilvoorde AC en pakte de provinciale titel mee voor de Tiense meisjes Charlotte Hiroux (links) en Paulien Uyttebroek (rechts).

Met twee weken vertraging kreeg ook Vlaams-Brabant vandaag zijn PK veldlopen, dat voor de gelegenheid samenviel met de jaarlijkse cross van VAC in Vilvoorde. Jenna Wyns en Dame Tasama bezorgden de thuisclub zowel bij de vrouwen als de mannen de hoofdvogel.

Van spanning was er in de lange crossen in een zompig Driefonteinenpark geen sprake. Bij de vrouwen stoof Jenna Wyns/VAC er al in de eerste meters vandoor. Haar voorsprong werd al snel comfortabel, en ze zou niet meer worden bijgebeend. Voor de tweede plaats werd het een duel tussen clubgenotes Charlotte Hiroux/RCT en haar zeven jaar jongere clubgenote Paulien Uyttebroek/RCT, waarbij Charlotte aan het langste eind trok.

Een gelijkaardig scenario ontspon zich bij de mannen, waar Dame Tasama/VAC al in de eerste meters duidelijk maakte dat de verzamelde tegenstand niet moest hopen om in zijn buurt te kunnen blijven. Hij stak zijn tweede titel op zak. Ook Gerd Devos/DCLA vertrok snel, kende een dipje middenin de wedstrijd, maar vond zijn tweede adem en kon zich van de zilveren medaille verzekeren. Jef Torbeyns/DAC maakte het hem knap lastig, maar plooide uiteindelijk toch en werd derde.

Ook in de korte cross bij de vrouwen was het Vilvoorde boven, want Eva Soetemans/VAC was daar met overmacht nummer één. Bij de mannen kon Jonathan Goedefroot/OEH de hegemonie van de thuisclub doorbreken. De beste juniores waren Sien Wittevogel/ROBA en Siemen Geris/DCLA 

De resultaten verschijnen op de website van VAC.