17/01

PK Veldlopen Vlaams-Brabant: Wyns en Van Puyvelde domineren korte cross

odeyn-seppe-2022-pkx-gooik-ldq

Seppe Odeyn, naast duatleet, podcasthost bij De Jogclub, nu ook provinciaal veldloopkampioen

AC Pajottenland nam de organisatie van het PK in Vlaams-Brabant op zich. In Gooik gingen 696 atleten van start op zoek naar provinciaal eremetaal. Op de korte cross waren Jenna Wyns en Vinnie Van Puyvelde met voorsprong de beste crossers. In de lange cross kregen we ook twee bekende namen op het hoogste schavotje met marathonspecialiste Karen Van Proeyen en duatleet Seppe Odeyn.

Bij de cadetten won Marie-Laure Noë/DCLA overtuigend de provinciale titel bij de tweedejaars. Ze sprokkelde meer dan een halve minuut voorsprong bij elkaar op Lise Endels/BAV. Esther Gotzen/SPVI werd derde en pakte de titel bij de eerstejaars cadetten. Bij de jongens kregen we meer spanning voor de overwinning. Uiteindelijk ging Lars Peeters/ROBA met de overwinning en de titel bij de tweedejaars aan de haal voor Staf De Haes/DCLA. Matthis Ooms/SPVI werd als eerstejaars cadet vijfde en pakte zo de provinciale titel in de jongste leeftijdsgroep.

Noor Jacques/DCLA was als eerstejaars overtuigend de beste scholiere. Aan de finish had ze een geruststellende voorsprong op die andere sterke eerstejaars Friedl Aubroeck/ACKO. Afgelopen zomer eindigden Noor en Friedl nog vierde en derde op het BK 1500m bij de cadetten en nu zijn ze klaar om zich te tonen bij de scholieren. Kaat De Staercke/SPVI werd derde en was daarmee de beste tweedejaars. Bij de jongens haalde Chiel De Cremer/ACP het net voor Daan Lievens/VAC. Als tweedejaars en eerstejaars scholier haalden zowel Chiel als Daan de provinciale titel binnen.

Karen Van Proeyen/ROBA ging van start bij de seniores en was goed voor een nieuwe provinciale titel. Ze won overtuigend voor Mona Rahme/DCLA. De knappe tweede plaats van Rahme leverde haar wel de provinciale titel bij de masters W40 op. Met Cindy Van Den Bossche/ACP (W40) op een negende plaats kregen we nog een master in de top tien. De eerste juniore, Silke Uyttendaele/ROBA, liep binnen op de zestiende plaats. Tweevoudig wereldkampioen duatlon Seppe Odeyn/DCLA was de beste bij de mannen voor Rob Scheerlinck/VAC en Philip Cortvriendt/OEH. De juniores en masters mannen stonden samen aan de startlijn en het waren de masters die de plak zwaaiden. Davy Segers/DCLA was de beste en haalde de titel bij de M40 binnen voor Joris Debraekeleer/BAV (M40). Als derde mocht Jelle Janse/DCLA de titel bij de M35 op zak steken. Matteo Scieur/ACKO was de beste junior op een vierde plaats. De masters M50 liepen hun wedstrijd bij de scholieren. Bij de vrouwen was Vera Meuris/ROBA (W50) de beste en bij de mannen liep Chris Wouters/ROBA (M50) als eerste master binnen.

Op de korte cross kregen we twee dominante prestaties. Bij de vrouwen was Jenna Wyns/VAC zoals verwacht ruim de beste en bij de mannen deed Vinnie Van Puyvelde/ROBA niet onder met een overtuigende overwinning na drie kilomter.

De volledige uitslag van het PK Veldlopen Vlaams-Brabant vind je hier.