13/01

PK Veldlopen West-Vlaanderen: Alexander Diaz Rodriguez voor de 7de keer

1meulebeke-pk-veldlopen-2148

Alexander Diaz Rodriguez: 7de provinciale seniorestitel op z'n 40ste !

Alexander Diaz Rodriguez/BEHO won voor de zevende keer het West-Vlaamse PK lange cross. De 39-jarige Bruggeling, die zijn eerste titel pas behaalde als 30-jarige in 2010, evenaarde het record van Eddy Rombaux, die in 1980 eveneens in Ter Borcht in Meulebeke voor de 7de keer dit goud in de wacht sleepte.

Alexander Diaz Rodriguez gooide met de Houtlanders Simon Mestdagh en Ward D’Hoore zijn laatste belagers los in de 2de van 6 ronden. Hij haalde het met 23 seconden van Oostendenaar Jetro Vanhecke/HCO, die in de 2de helft Simon Mestdagh (4de) en een onvoldoende van een rugletsel herstelde Ward D’Hoore (3de) voorbijliep.
Beverhoutatleten behaalden net als in 2017 in Diksmuide beide seniorestitels. Gwendolyn De Deyne/BEHO remonteerde titelverdedigster Annelies Deketelaere/HAC (2de). Saskia Vens/AVR in 2015 tweede en daarna twee keer bevallen, nam dit seizoen de draad weer op en werd 3de. Masterkampioene Charline Vanneste/AVMO ging in eigen Meulebeke na 5.190m de beste seniore wel met 22 seconden vooraf en eerste juniore Estelle Temmerman/AVR nog wat meer. Master Henk Vandermeersch/AVR nam bij de mannen ook de maat van  de junioreskampioen, in casu Mathias Hoornaert/AVR. Steven Casteele/KKS beende in de korte cross halfweg Hans Omey/AZW, eerste van het PK-indoor 1500  en won met 10 tellen voorsprong. 706 lopers kwamen in actie in Meulebeke. Dit was het derde aantal ooit.

De resultaten via de site van AV Molenland.